SLJEDBENIK LIKA I DJELA

Za Kureta je najpoznatiji Splićanin Sanader

15.05.2009 u 15:05

Bionic
Reading

U razgovoru za Jutarnji list, splitski kandidati za gradonačelnika - Ranko Ostojić, Ivan Kuret i Željko Kerum - dali su zanimljive odgovore na pitanje tko je, prema njihovu mišljenju, najpoznatiji Splićanin. Kuret je, kao pravi štovatelj lika i djela stranačkog vođe, kazao da je to za njega Ivo Sanader

'Danas je to Ivo Sanader. Ali njega ne bih posebno isticao jer je on važniji za Hrvatsku nego za Split. Dioklecijan je najvažniji Splićanin', kazao je Kuret.

Za SDP-ovca Ranka Ostojića najpoznatiji Splićanin je, bez obzira na njegovo autonomaštvo, Marko Marulić. 'Nakon njega bih stavio bivšeg gradonačelnika Bajamontija, unatoč njegovim političkim stajalištima. I, svakako, Ante Skataretiko, koji tehnički nije obnašao funkciju gradonačelnika, ali je puno učinio za grad', kazao je Ostojić.

Kerum je rekao da je njemu najdraži Gajo Bulat te da druge neće izdvajati.

Zanimljivi su bili i odgovori na pitanje što misle jedan o drugome. 'Kuret je lutka na koncu, politička pudlica, a Kerum je pokvarena lija', kazao je Ostojić.

'Ostojić je primjer klasičnog demagoga zbog kojih ljudi ne vole politiku. Kerum ima puno energije, ali ne razumije grad i misli da se novcem može sve kupiti i riješiti', ocijenio je Kuret.

Kerum je bio vrlo kratak, istaknuvši da su za njega i Kuret i Ostojć gubitnici.