KROŠE RANKA OSTOJIĆA

'Da je Kerum Indijanac, zvao bi se Bijeli Prah'

14.05.2009 u 19:31

Bionic
Reading

Da je Željko Kerum Indijanac zvao bi se Bijeli Prah, zaključio je o svom protukandidatu na izborima za splitskog gradonačelnika Ranko Ostojić (SDP) u četvrtak u predizbornom dvoboju s Ivanom Kuretom (HDZ). Trenutni gradonačelnik i kandidat Kuret pozvao je svoje protukandidate Keruma i Ostojića da se sučele izravno pred građanima točno u podne na Peristilu

ZAGREB - Najpoznatiji splitski poduzetnik nije se odazvao pozivu, a gradonačelnik je zaključio da se Kerum ili prepao ili se priprema za nastup na Eurosongu ili se nije uspio probuditi, piše Jutarnji list.

'Željko Kerum tvrdi da će uvijek biti dostupan građanima, a sada ga nema', primijetio je Kuret. 'Ako ne možeš izaći pred svoje ljude, ne možeš biti gradonačelnik', kazao je Ostojić.

Zamoljen da prokomentira pismo kojim splitski intelektualci pozivaju sugrađane da glasaju za bilo koga osim Keruma, te Kerumov odgovor na to pismo, Ostojić je ustvrdio da onaj tko kaže za intelektualce da su zločesti, govori o sebi.

Podsjetio je da su sva trojica u jednom sučeljavanju prihvatila testirati se na drogu, ali je Kerum poslije to odbio.

'Neka da čuperak kose. Da je Indijanac zvao bi se Bijeli Prah', ustvrdio je Ostojić. Kuret je kazao da ga ne zanimaju pisma niti demagogija, te da svatko ima pravo pisati i govoriti što hoće. Kad su završili s Kerumom kandidati su se žestoko obrušili jedan na drugoga podupirani navijanjem svaki svoje publike koja je posve ispunila carski trg.

Na predizbornom skupu na splitskim Prokurativama Kerum je rekao da su najveći problem grada podno Marjana njegovi glavni protukandidati Ranko Ostojić i Ivan Kuret koji, rekao je, vode prljavu kampanju.

'Ostojićeva izjava sve govori o njemu, Ostojić je jako prljav i zao čovjek. Ja niti pušim niti sam ikada probao drogu u svom životu, i toga se užasavam. Spreman sam na javno testiranje u bilo koje vrijeme', rekao je Kerum, dodajući da će Ostojića tužiti zbog klevete a taj novac dati u humanitarne svrhe. Rekao je i kako je dobio SMS poruku 'Ha, ha, ha, Kerume, čujem šmrčeš janjetinu', izazvavši salve smijeha.

Ostojić i Kuret, kazao je Kerum, nisu nikoga zaposlili niti što napravili za ovaj grad. 'Na naša četiri posljednja skupa je bilo više ljudi nego na svim njihovim skupovima u cijeloj Hrvatskoj zajedno. Bude li potrebe spreman sam na koaliciju sa nezavisnim kandidatima, ali uvjeren sam sto posto da ću dobiti izbore i to već u prvom krugu. Biti ću razočaran ako tako ne bude', poručio je Kerum.

Svoje je simpatizere na Prokurativama počastio ribom, mesom i pivom. Za zabavni dio programa bili su zaduženi Mate Mišo Kovač, Milo Hrnić, klapa Iskon, Ivica Čikeš i Jole, a program su vodili splitski glumci Filip Radoš i Robet Kurbaša.