HSP SE ŽALI

Predizborna kampanja bila je prekratka

14.05.2009 u 15:21

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava (HSP) grada Zagreba ocijenila je danas da je predizborna kampanja za lokalne izbore bila prekratka, bez pravog sučeljavanja kandidata.

Antun Kljenak, kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da se tijekom predizborne kampanje građani nisu mogli upoznati s programima stranaka i kandidata zbog kratkoće kampanje.

Bude li izabran za gradonačelnika, rekao je, prioritet će mu biti sveučilišna bolnica u Blatu, a izbori su, dodao je, ujedno i referendum za njezino dovršenje. Napomenuo je da je gradonačelnik Milan Bandić tek sada rekao da grad Zagreb raznim racionalizacijama može uštedjeti oko 207 milijuna kuna i upitao zašto to nije učinio prije.

Posebice je zamjerio Socijaldemokratskoj partiji da je ukrala njihov predizborni slogan 'U pravome smjeru'. Slogan je promoviran na Konvenciji Hrvatske stranke prava još u veljači ove godine, a od Uskrsa jasno je istaknut i na mom osobnom portalu, rekao je Kljenak. Pozvao je predsjednika SDP-a da zaustavi promotivne akcije u kojima se rabi taj slogan.

Naglasio je da stranka nije zakonski zaštitila taj slogan kao intelektualno vlasništvo, a to što se SDP njime koristi usporedio je s ponašanjem kineskih komunista koji ne priznaju ili plagiraju autorsko pravo i intelektualno vlasništvo.

Nositelj liste za zagrebačku Gradsku skupštinu Goran Bradić rekao je da se ljudi na HSP-ovoj listi nisu ogriješili u najvećoj pljački hrvatskog naroda - privatizaciji. Istaknuo je da su mnogi od njih dragovoljci HOS-a, a na drugim listama je posljednji naraštaj novaka bivše JNA.

Po njegovim riječima, SDP se kao stranka 'raskolio' čim je nositelj liste predsjednik stranke Zoran Milanović. Najavio je da njegova lista nakon lokalnih izbora u Gradskoj skupštini očekuje od sedam do devet mandata.