HDZ-HSP-HS -HSLS-HSU-PSS

Karlić najavio nove projekte u Vinkovcima

14.05.2009 u 00:27

Bionic
Reading

Na predizbornom skupu, održanom večeras na Trgu bana Josipa Šokčevića u središtu Vinkovaca, predstavili su se kandidati koalicije HDZ -HSP -HSS -HSLS -HSU -PSS za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije, za župana i njegove zamjenike, te koalicije HDZ -HSP -HSS -HSLS -HSU za Gradsko vijeće Vinkovaca te vinkovačkog gradonačelnika i njegove zamjenike na lokalnim izborima

VINKOVCI - Govoreći o dosadašnjim ulaganjima u Vinkovce, kandidat za gradonačelnika tog grada Mladen Karlić (HDZ), kojemu će ukoliko bude izabran to biti četvrti uzastopni mandat vinkovačkog gradonačelnika, naveo je kako je u proteklih sedamanest godina u razvoj Vinkovaca uloženo više od 1,6 milijardi kuna.

Od projekata koje koalicija namjerava u Vinkovcima realizirati u naredne četiri godine, Karlić je najavio skori početak gradnje Hrvatskog doma, gradnju istočne gradske obilaznice, poduzetničke zone u gradskoj četvrti Vinkovačko Novo Selo i osnivanje Veleučilišta.

Prema riječima kandidata za vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića (HDZ), koalicija ima pripremljen niz projekata kojima u narednom razdoblju namjerava ubrzati razvoj Vukovarsko-srijemske županije, posebice istaknuvši gradnju kanala Dunav-Sava.

"Mi smo u stvari već započeli s kopanjem kanala Dunav-Sava radovima na prvih šest kilometara meloracijskog kanala Biđ-bosutskog polja", kazao je Galić.

U ime koalicijskih partnera, na skupu je govorio potpredsjednik HSS-a Damir Bajs. Pozvavši birače da na nedjeljnim izborima daju glas za koaliciju HDZ-HSP-HSS-HSLS-HSU-PSS, Bajs je ustvrdio kako je riječ o pobjedničkoj koaliciji.

Član Predsjedništva HDZ-a Petar Čobanković čestitao je Vinkovčanima na, kako je kazao, brojnim ostvarenim razvojnim projektima.

"Od grada s prve linije bojišnice na koji su 1991. svakodnevno padale granate, Vinkovci su postali mjestom ugodnim za život i sa komunalnom infrastrukturom kakvu nemaju niti razvijenije gradske sredine", kazao je Čobanković.

Predstavljeni su i kandidati koalicije za gradonačelnike Vukovara, Županje, Iloka i Otoka.