Lokalni izbori 2009 NEZAVISNA LISTA

'Smogovci ZG' podupiru Miroslava Rožića

  • Autor: Hina
  • 13.5.2009 14:23:31
  • 13.5.2009 14:20:06

Nezavisni kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Miroslav Rožić danas je na Trgu kralja Tomislava predstavio svoju Nezavisnu listu te neslužbenu skupinu mladih pod imenom 'Smogovci ZG' koji ju podupiru.

Izrazivši zadovoljstvo potporom 'Smogovaca ZG', Rožić je rekao da su oni u predizbornu kampanju unijeli duhovitost, skinuli mnoge 'maske' te progovorili o stvarima koje se u politici i predizbornoj kampanji događaju 'iza kulisa'. Dodao je da su neki od 'Smogovaca ZG' kandidati i na njegovoj Nezavisnoj listi.

Istaknuo je da na njegovoj Nezavisnoj listi, osim njega, nema nijednog kandidata koji je ikada zaradio jednu kunu od politike. 'To su sve ljudi koji se nikada nisu bavili politikom, ali osjećaju potrebu učiniti nešto za vlastitu budućnost i budućnost građana Zagreba', rekao je.

Rožić je istaknuo da je njegova Nezavisna lista 'najmlađa lista' za zagrebačku Gradsku skupštinu jer je na njoj 21 kandidat koji je mlađi od 30 godina. 'Time pokazujemo da su oni budućnost i nalaze se među prvih deset mjesta na listi', rekao je, dodajući da je na prvih deset mjesta i pet kandidata mlađih od 30 godina.

Nezavisni kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika predstavio je i svoju 26-godišnju zamjenicu Vlatku Leskovec koja je, iako je diplomirala na dva fakulteta i priprema doktorat, i dalje nezaposlena. Jedan od članova 'Smogovaca ZG' i kandidat na Nezavisnoj listi Andro Petani rekao je da su se 'Smogovci ZG' našli oko zajedničkog svjetonazora razočarani upravljanjem Zagrebom i politikom. Dodao je da su sve akcije sami financirali te da su imali mnogo više ideja nego što su ih uspjeli predstaviti.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još