Lokalni izbori 2009 PREDIZBORNO LEŠINARENJE

U Makarskoj svečano uručivane grobnice

  • Autor: V. B.
  • 13.5.2009 14:08:28
  • 13.5.2009 11:07:19

Predizbornim otvorenjima, polaganjima kamena temeljaca, uručivanju ključeva stanova i sličnom čini se nikad kraja. Kako se izbori približavaju, mediji su zatrpani aktivnostima agilnih političara, koji u 5 do 12 tempiraju otvorenje kapitalnih investicija iz svog mandata

No da ponekad prelaze i granicu dobrog ukusa, svjedoči primjer iz Makarske, u kojoj je Gradsko poglavarstvo sa službenih gradskih stranica pozvalo građane koji su kupili grobnice na proširenom gradskom groblju da dođu na svečanu primopredaju istih. Uz to, održano je i svečano otvorenje preuređenog i proširenog groblja, iako je ta ista vlast obećala da će grad dobiti novo groblje.

I tako, dok se jednima uručuju ključevi novih stanova, što je samo po sebi razlog za slavlje jer mnogima to znači i priliku za bolji, novi život, drugima se svečano uručuju grobnice. Makarski poglavari očito misle da treba slaviti i saznanje da ćemo jednog dana umrijeti pa bi nas shodno tome trebala veseliti i činjenica da znamo gdje ćemo biti pokopani. Ako je i od HDZ-a – previše je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još