Lokalni izbori 2009 'NEĆEMO OFICIRA JNA ZA ŽUPANA'

Dio braniteljskih udruga osudio Šišljagićeve izjave

  • Autor: Hina
  • 12.5.2009 15:47:57
  • 12.5.2009 15:44:31

Nekoliko županijskih organizacija udruga Domovinskoga rata na današnjoj je konferenciji za novinare u Osijeku osudilo izjave predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića, koji je HDZ-u najavio 'rat do istrebljenja', te je priopćilo da će na lokalnim izborima u Županiji poduprijeti kandidata koalicije HDZ-HSP-HSS-HSLS-HSU za župana Tomislava Ivića, a ne Šišljagića, koji je također kandidat za tu dužnost.

Na konferenciji za novinare bili su predstavnici županijskih organizacija HVIDR-e, Udruge roditelja poginulih branitelja (URPB), Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) te Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.

Predsjednik Županijske organizacije HVIDR-e Ivan Poplašen rekao je da spomenute udruge ne žele da im župan bude oficir bivše JNA te da zato podupiru Tomislava Ivića kao hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata.

Istaknuo je da su Šišljagićeve poruke, nakon presude za ratne zločine Branimiru Glavašu, o 'ratu do istrebljenja' neprimjerene jer pozivaju ne međusobne sukobe i podjele branitelja. Pritom je ocijenio da 'neki pojedinci olako shvaćaju svoju ulogu i daju nekakve izjave" te da se udruge 'ograđuju od takvih pojedinaca'.

'U čije ime oni to govore? Zar nije dovoljno 14.000 poginulih u Domovinskom ratu i zar treba da se branitelji dižu na branitelje?', zapitao je Poplašen i upitao čelnike HDSSB-a zašto nisu bili tako bučni kad su osuđivani i drugi hrvatski generali.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još