Lokalni izbori 2009 JASEN MESIĆ:

Muzej suvremenih umjetnosti je obmana

  • Autor: Hina
  • 12.5.2009 15:44:54
  • 12.5.2009 15:34:56

Prezentiranje Muzeja suvremene umjetnosti kao završenog projekta na plakatima SDP-a čista je obmana građana Zagreba, istaknuo je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Jasen Mesić, na današnjoj konferenciji za novinare pred nedovršenom zgradom Muzeja

'Gradnja je predugo trajala i koštala puno više od planiranog, a najtragičnije je što nema efekta i što muzej još nije otvoren, iako se našao na predizbornim plakatima', kazao je Mesić, koji ističe da gradska vlast ionako ne bi smjela sebi pripisati zasluge za muzej, s obzirom da polovicu novca osigurava država.

Ustvrdio je da su rokovi izgradnje višestruko probijeni te da se sve moralo napraviti brže i jeftinije, naglasivši da je u istom razdoblju Ministarstvo kulture realiziralo četiri slična projekta. Mesić je najavio i da neće doći na otvorenje Muzeja, jer je riječ o obmani. 'Sumnjam da će muzej dobiti postav prije nego se s panoa skinu predizborni plakati', rekao je Mesić, naglasivši da je Muzej samo ogledni primjer na koji način gradske vlasti vode računa o kulturi.

'Pogledajte samo nezavisnu kulturnu scenu, koja nije adekvatno podržana. Gotovo ništa nije napravljeno s obnovom fasada, Gornji grad je potpuno zapušten', kazao je Mesić, ocijenivši da treba provjeriti i način dodjeljivanja gradskog novca festivalima i zabavnim sadržajima.

Zamoljen da komentira činjenicu da gradonačelnik Milan Bandić izbjegava sučeljavanje s drugim kandidatima, Mesić je ocijenio da je riječ o strahu. 'Možda bi ga se na sučeljavanjima pitalo i za ovaj i za ine projekte u Zagrebu koji su obećavani i po 500 puta, a nisu završeni', rekao je.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još