LISTA ZA ZAGREB

Demokratska stranka žena tražit će reviziju ugovora

12.05.2009 u 13:33

Bionic
Reading

Demokratska stranka žena (DSŽ) koja na lokalne izbore u Zagrebu izlazi s Ljevicom Hrvatske pod geslom 'Zajedno za spas Zagreba' zatražit će reviziju svih ugovora što ih je sklopilo Gradsko poglavarstvo i Zagrebački holding, a iz programa ističu dovršetak Sveučilišne bolnice s rekreacijskim i rehabilitacijskim centrom.

Predsjednica DSŽ-a Marija Jelinčić i nositeljica liste za Gradsku skupštinu kazala je, na konferenciji za novinare na Trgu bana Jelačića, da na izbore, osim za Gradsku skupštinu, izlaze i u pet gradskih četvrti gdje na listama imaju i do 80 posto žena.

Jelinčić je poručila da žele što više žena u tijelima lokalne samouprave, jer su žene savjesnije i odgovornije u radu i ocijenila poražavajućim što u nekim jedinicama lokalne samouprave nema niti jedne žene.

'Kažemo stop zaduživanju i neprofitnim investicijama koje traže nove troškove održavanja, a zalažemo se za izgradnju novih proizvodnih pogona u vlasništvu grada koji će zapošljavati žene koje su najviše na udaru otkaza', navela je Marija Jelinčić

U DSŽ-u, kaže, imaju program kojim bi povećali kapacitete dječjih vrtića i prilagodili rad vrtića radnom vremenu roditelja, a povećali bi i kapacitete domova za starije i nemoćne te osigurali veće naknade za socijalnu pomoć, posebno invalidnim osobama.

Jelinčić je istakla da se Demokratskoj stranci žena i Ljevici Hrvatske u Zagrebačkoj županiji pridružila se Socijalistička radnička partija.