Lokalni izbori 2009 INCIDENT U ŽUPANJI

Gradonačelnikov brat šakama i nožem na političke rivale

  • Autor: tportal.hr
  • 12.5.2009 9:47:48
  • 12.5.2009 9:30:20

Zdenko Miličević, brat aktualnog gradonačelnika i kandidata HDZ-a za istu funkciju, Davora Miličevića, u ponedjeljak navečer izazvao je u središtu Županje težak incident

Večer je započeo provocirajući na terasi kafića u središtu Županje kandidate koalicije SDP-HNS-DSU za gradonačelnika Zlatka Cegledija i njegovu zamjenicu prof. Dubravku Matić pozdravivši ih: 'Smrt fašizmu, sloboda narodu!'

Potom se vratio i pred mnogobrojnim gostima im opsovao: 'Nabijem vas sve na k...c', a zatim im, također kroz sočne psovke, nastavio spominjati, partiju, Tita, a na kraju i mrtve roditelje. SDP-ovci nisu reagirali na provokacije te su napustili lokal. Miličević nije posustao te je otišao do susjednog ugostiteljskog objekta.

tportal.hrDavor Miličević
Vratio se ponovno kad je jedan od aktivista i kandidat s liste HDSSB-a lijepio predizborne plakate na izlogu jednoga lokala te ga počeo provocirati. No, nije se zadovoljio samo time, nego je navodno i fizički nasrnuo na 'glavaševca' koji ga je prvo više puta odgurnuo, a kako Miličević nije odustajao, onda i udario šakom u lice, nakon čega je provokator završio na zemlji s polomljenim naočalama.

Ustao je i teturajući iz džepa izvadio nož na preklapanje, ali ga nije uspio otvoriti jer ga je HDSSB-ovac udario još nekoliko puta. Gosti obližnjeg kafića svladali su pomahnitalog Milićeviće, po kojeg je kasnije došao otac.

Zdenko Miličević sklon je incidentnom ponašanju koje obično kulminira pred izbore ili nakon njih, piše Večernji list. Njegov je drugi brat predsjednik je Općinskog suda u Županji i predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još