VANDALIZAM U KARLOVCU

SDP-ove prostorije zalivene bojom

11.05.2009 u 17:22

Bionic
Reading

Prostorije SDP-a u Karlovcu, tj. ulazna staklena stijena u dužini od pet-šest metara zalivena je danas bijelom lak-bojom, no budući da SDP ne želi podići kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelje sa zahtjevom za naknadu štete, policija o izgredu neće podnijeti izvješće Općinskome državnom odvjetništvu, doznaje se od karlovačke policije. Izgred su osudili SDP i HDZ

KARLOVAC - SDP je taj izgred nazvao vandalskim činom i predizbornim pritiskom, a voditelj SDP-ove kampanje Stjepan Mikulandrić izjavio je kako je mislio da su vremena kad se ljudima koji rade i glasuju za ljevicu pokušava utjerati strah u kosti napokon iza nas, no, dodao je, takvu nesnošljivost prema SDP-u iskazuju 'isti oni ljudi koji s govornice šire mir i dobro, a noću demoliraju lokale i izvikuju neprimjerene poruke'.

'Bacanje boje na naše stranačke prostorije je mala šteta u financijskom smislu, ali smatramo da je to čvrst dokaz kako naši protivnici shvaćaju demokraciju na batinaški način, mrziteljski i jednoumno', istaknuo je.

Vandalstvo na prostorije SDP-a osudili su danas i kandidat za karlovačkog župana Ivan Vučić (HDZ) i nositelj liste za Županijsku skupštinu Nedjeljko Strikić (HDZ).

'Osuđujemo to bez obzira na to o kojoj se političkoj stranci radi. Kampanja je dostojanstvena i mirna, onakva kakva treba biti. Svi smo mi sugrađani i u ponedjeljak nakon izbora živjet ćemo tu kao i prije izbora', rekao je Strikić.