TROJKA PROTIV ŠIŠLJAGIĆA

'HDSSB uvatila je panika pred izbore'

10.05.2009 u 19:47

Bionic
Reading

Ubrzo nakon današnje izvanredne konferencije HDSSB-a na kojoj su predsjednik Vladimir Šišljagić i predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić najavili Sanaderu i HDZ-u »rat svim političkim sredstvima do istrjebljenja« izvanrednu konferenciju održali su Tomislav Ivić (HDZ), Dragan Kovačević (HDZ) i Anto Đapić (HSP) te odbacili sve optužbe

Predsjednik Županijskog HDZ-a i kandidat koalicije HDZ-HSP-HSS-HSU-HSLS za osječko-baranjskog župana Tomislav Ivić, rekao je kako je Vladimir Šišljagić bivši »vojni liječnik i kapetan I. klase bivše JNA« , te da po njegovom »Hrvatska nikada ne bi bila slobodna i samostalna«.

Dodao je kako je Šišljagić povukao svoju izjavu vezanu za suradnju s Vladom i HDZ-om bez obzira na situaciju vezanu za Branimira Glavaša, koja je objavljena u »Novom listu«, jer je, kako je rekao, za to dobio direktive »iz druge države«.

Postavio je i pitanje hoće li Vesna Pusić (HNS) nakon izricanja presude Branimiru Glavašu za ratni zločin u Osijeku, preispitati svoju odluku »što je na Glavaševoj listi«. Naime, Krešimira Bubala (HDSSB), kandidata za osječkog gradonačelnika, u koaliciji je i HNS-ov kandidat za dogradonačelnika Ivan Vrdoljak , te Danijela Lovoković, nezavisna kandidatkinja.

Ivić, Kovačević i Đapić osudili su bacanje kamenja i jaja na zgradu u kojoj je sjedište HDZ-a, te paljenje HDZ-ove zastave nakon izricanja presude Branimiru Glavašu i ostalima, kao i današnje prijetnje Sanaderu, ocijenivši da je to govor mržnje. »Neposredno uoči lokalnih izbora HDSSB je uhvatila panika zbog čega se i ponašaju nedolično«, istaknuto je.

Izjavu premijera Ive Sanadera da je donošenje presude za ratni zločin Branimiru Glavašu i ostalima u tzv. slučajevima »garaža« i »selotejp« tjedan dana prije lokalnih izbora utjecanje na izvršnu vlast, ocijenili su utemeljenom, te odbacili Šišljagićeve i Burićeve izjave kako je Sanader odgovoran za sudski proces kao i presudu