Lokalni izbori 2009 DOVITLJIVA KAMPANJA

HDZ-ovac mami glasače koji se seksaju u autima

  • Autor: tportal.hr
  • 9.5.2009 9:38:35
  • 9.5.2009 9:28:35

U gomili potrošenih i već viđenih predizbornih slogana, HDZ-ov kandidat Zdravko Birač iz četvrti Podsused – Vrapče, demonstrira rijetko viđenu domišljatost. Proteklih dana Birač je postavio promidžbene plakate uz lokalnu cestu gdje u šikari parkiraju mladi zagrebački parovi te u nedostatku stana za vođenje ljubavi, nježnosti razmjenjuju u automobilu

Kako svaki grad, slengovski kazano, ima svoj »fukodrom«, Birač se izravno obratio biračima kojima vozilo služi kao ljubavnička postelja, piše Novi list

– Grbite se u autu? Žulja vas mjenjač? Piški vam se? Sicevi baš i nisu najbolji? Muka vam je od mirisnog borića? Škripe vam amortizeri? Nagađate da ima još mnogo poza koje ne možete izvesti u automobilu? Što se pratnje tiče, vidim da ste dobro izabrali, izaberite dobro i 17. svibnja, stoji na plakatu HDZ-ovca iz Vrapča.

Iako je član jedne konzervativne stranke, iako se ni one mnogo liberalnije od HDZ-a ne obraćaju glasačima izravnim aluzijama na seks, Birač kaže da je kampanja uspješna i učinkovita. Kako je, dakle, uvrebao »mjesto za užitke« za plasiranje svog političkog programa?

– Imam dvoje djece s problemima koji muče i parove što ovdje dolaze automobilom. Oni su me savjetovali, a ja njihove ideje proveo u djelo. Poruka je da manjak stambenog prostora za mlade ima široki spektar posljedica, šaljivo će Birač.

Pitanje je sljedeće: hoće li nagla popularnost erotikom nabijenih plakata narušiti diskreciju automobilskih parova, kojima je prednost upravo tajnost lokacije? Zdravko Birač ne strahuje od toga. Očekuje da će i ostali kandidati, umjesto da se obraćaju kompletnom biračkom tijelu, pokušati ciljano utjecati na glasače. Tek tada, zaključuje, kampanje više neće biti sterilne i dosadne, a odaziv na izbore zasigurno će biti bolji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još