NEZAVISNA LISTA ZA ZAGREB

Holjevac nudi male gradove unutar metropole

08.05.2009 u 18:46

Bionic
Reading

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Tatjana Holjevac danas je ispred Zdenca života u Zagrebu predstavila kandidate za dogradonačelnike, kandidate za zagrebačku Gradsku skupštinu te nositelje 13 nezavisnih lista gradskih četvrti s kojima je potpisala programski sporazum

ZAGREB - Holjevac je rekla da ta nezavisna lista za Gradsku skupštinu ima 45 posto žena, pet različitih nacionalnosti, 13 posto invalida, deset posto branitelja te 57 posto visokoobrazovanih kandidata. Prosječna dob kandidata za Gradsku skupštinu je oko 40 godina.

Napominjući da autobusom obilaze građane u svakoj gradskoj četvrti, ocijenila je da su gradske četvrti zapuštene te da ih treba urediti kao male gradove unutar metropole. Dodala je da će u svakoj gradskoj četvrti izgraditi ono što je potrebno za život u njoj - jaslice, vrtiće, škole, zdravstvene objekte, domove za umirovljenike.

Dosadašnja predsjednica Gradske skupštine ustvrdila je kako je sigurnost u Zagrebu pogoršana, pri čemu je istaknula da grad ponovno mora biti siguran za život.

Također je istaknula da je ključna borba protiv korupcije dodajući da će, kada postane gradonačelnica, 'svi natječaji i ugovori biti objavljeni na internetu te će sve biti javno i transparentno'.

Tatjana Holjevac predstavila je i kandidate za dogradonačelnike - Maria Kasovića i Dinku Pavelić