TOMISLAV JELIĆ TVRDI

'Državni HDZ i gradski SDP kumovski surađuju'

08.05.2009 u 16:54

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat Tomislav Jelić predstavio je danas svoju listu za Gradsku skupštinu s kojom namjerava izići na predstojeće lokalne izbore u Gradu Zagrebu i koju podržava nedavno osnovana Hrvatska demokršćanska stranka

Predstavivši svoju listu na paviljonu u parku Zrinjevac, Jelić je rekao da se u gradskoj skupštini ne zna tko je oporba a tko vlast, jer najveće stranke HDZ i SDP surađuju i imaju prešutni dogovor. Prema njegovim riječima, državni HDZ i gradski SDP su u, kako je rekao, 'kumskoj suradnji' i zajednički pljačkaju građane Grada Zagreba.

Jelić je kao primjer korupcije u Gradu istaknuo slučaj 'Java', koji je započeo još prije deset godina kada je gradsko poduzeće Robni terminali potpisalo ugovor o gradnji benzinske crpke s poduzećima Java i Crodux, a koji je bio štetan za Robne terminale.

Nakon, kako je rekao, niza nezakonitih poslova, pravne konfuzije, tužbi i protutužbi te nezakonite presude Visokog trgovačkog suda prije četiri godine, ovrhom s računa Robnih terminala skinuto je 10 milijuna kuna i prebačeno na račun poduzeća Java.

To poduzeće nema ni prihoda ni rashoda, kao ni jednog zaposlenog, a zbog tog propusta nitko nije odgovarao, dodao je. Državno odvjetništvo nije na vrijeme pokrenulo zaštitu zakonitosti kako bi spriječilo ovrhu, a nedavno je Vrhovni sud poništio tu spornu presudu i vratio na ponovno odlučivanje, rekao je Jelić.

Obje velike stranke u Gradskoj skupštini uključeni su u ovaj slučaj i o njemu nikad nije bilo govora na sjednicama, naglasio je Jelić.

Ivica Mršić u ime Hrvatske demokršćanske stranke, koja je nedavno osnovana, podržao je Jelićevu listu naglasivši da su njihovi politički stavovi slični. HDS je osnovan u veljači ove godine, ujedinjenjem tri demokršćanske stranke: HKDS-a, Hrvatskih proljeća i Hrvatskih demokršćana.

Pozvao je sve građane Zagreba, kojima je srodna demokršćanska opcija, da svakako glasuju za listu Tomislava Jelića.