Lokalni izbori 2009 KERUM NA ZAČELJU

HDZ-ovci na čelu procesije Sv. Dujma

Današnja procesija za dan sv. Dujma u Splitu ove godine 'pala' je samo deset dana prije lokalnih izbora i bilo je neizbježno da se nešto lokalne politike provuče kroz tu gradsku feštu i kršćanski blagdan. Na Peristilu, ispred katedrale, na Rivi i na misnom slavlju moglo se vidjeti gotovo sve relevantne kandidate

SPLIT - U prvom redu, na čelu procesije zapažen je kompletan lokalni HDZ, a na začelju je bio i Željko Kerum sa svim članovima svoje liste i svog, već ga možemo nazvati pokreta, sa Svagušom, Šundovom i ostalima.

Naravno za vrijeme procesije i mise ni lokalni crkveni velikodostojnici nisu se mogli suzdržati od politike, pa je uvijeno rečeno da crkva ne može reći za koga treba dati glas, ali da se zna stav klera za koga ne treba glasovati, a po njima to su, između ostalih, oni koji za Judine srebrnjake rasprodaju transkripte Haagu i tome slično.

Bilo je tu neizbježnih informacija o cjeniku abortusa, Big Brotheru, Farmi i potrošačkoj pošasti. Osim Ivana Kureta i Ante Sanadera, u procesiji su bili i monogobrojni nižerangirani članovi splitskih stranaka, a na Rivi je viđen i kandidat SDP-a za župana Veljan Radojković.

Hoće li na čelu procesije iduće godine biti Željko Kerum, tek ćemo vidjeti za nekoliko tjedana. Splitskom kleru će to zapravo biti svejedno.

Kako se kaže, sve su to naši ljudi na terenu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još