U GOSTIMA KOD HRGE

Josip Kregar na videochatu tportala

06.05.2009 u 15:04

Bionic
Reading

U četvrtak od 11.30 do 12 sati, preko videochata tportala, na pitanja posjetitelja odgovarat će kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, sveučilišni profesor i dekan Pravnog fakulteta Josip Kregar

Iako je, gostujući na našem portalu, mladi HDZ-ov kandidat Jasen Mesić izjavio da prema najnovijim podacima on ulazi u drugi krug izbora, rezultati široj javnosti poznatih nezavisnih anketa, koje su provele agencije GfK za HDZ i Puls za SDP, govore pak da će se najžešća borba u Zagrebu voditi između nezavisnog kandidata Josipa Kregara i aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. U prvom izbornom krugu, prema istraživanju agencije GfK, za Bandića će glasati 30 posto, a prema Pulsovu istraživanju 36 posto Zagrepčana.

S druge strane, Kregar bi, prema prvom istraživanju, trebao dobiti 18 posto glasova, a prema drugom čak 20,5 posto. Kada se njegovim glasovima pribroji onih sedam posto njegova koalicijskog partnera Velimira Sriće, Kregar premoćno ulazi u drugi krug u kojem je gotovo izjednačen s Bandićem.

Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, što bi pomutilo anketne prognoze, Zagrepčani će tako u drugom izbornom krugu birati hoće li s Bandićem dalje 'delat' ili će dopustiti Kregaru da vodi Zagreb 'čistih ruku'.