VIDEOCHAT NA TPORTALU

Mesić: Pobjeđujem u drugom krugu

06.05.2009 u 14:28

Bionic
Reading

U našoj zagrebačkoj rundi predizbornih videochatova na tportalu ugostili smo mladog HDZ-ovca Jasena Mesića koji se natječe za gradonačelnika Zagreba. Otkrio nam je da prema najnovijim podacima istraživanja ulazi u drugi krug izbora, sa 20 posto potpore birača

'Ankete su pokazale svoje slabosti u mnogo slučajeva, stoga će se mnogi iznenaditi izbornim rezultatima na izborima 17. svibnja', kazao je na videochatu tportala Jasen Mesić.

Istaknuo je da za ankete GfK-a na koje se pozivaju mediji, a koje njemu ne idu u prilog, ne zna. No poznati su mu rezultati najnovijih istraživanja koja govore da on ulazi u drugi krug i onda sigurno pobjeđuje. 'Ne prihvaćam stav da ne mogu uspjeti u Zagrebu. Činjenica je, naime, da većina Zagrepčana nije zadovoljna aktualnom gradskom vlašću', kazao je Mesić.

Na primjedbe kako se nije uspio nametnuti javnosti, Mesić je kazao da je možda tako izgledalo na početku, kad je prije desetak mjeseci preuzeo čelno mjesto u zagrebačkom HDZ-u. Osim toga, kazao je, ja nisam tu da se namećem, već da rješavam probleme ovoga grada.

Budući da mu je jedna od parola 'Za Zagreb bez kumova', Mesić je naveo da su među Bandićevim kumovskim poslovima bazen u Utrinama, skupocjeni WC na okretištu Dubrava, zagrebačke ceste, paviljon na Zrinjevcu te preplaćeni kiosk ZET-a na Črnomercu. 'Sudeći prema 200 prijava koje je povodom gradskih poslova zaprimilo Državno odvjetništvo, opravdano se sumnja da se stvari događaju mimo zakona i fer odnosa prema gradu Zagrebu', ocijenio je Mesić. Dodao je da između tih 200 prijava sigurno ima pripadnika građevinske mafije.

Kad je u pitanju sudbina maksimirskog stadiona, Mesić je kazao da nikako ne bi raspisao referendum o dislociranju stadiona, budući da ga ne bi ni selio na Kajzericu. 'Ako pobijedim na izborima, dovršit ću izgradnju stadiona, iako ne u prvoj godini, već tijekom cijelog mandata', obećao je Mesić.

Na pitanje posjetitelja hoće li čestitati Milanu Bandiću kad ovaj pobijedi na izborima, Mesić je kazao kako misli da će Bandić trebati čestitati njemu. No i s pobjedom i s porazom se mora časno nositi, zaključio je Jasen Mesić.