SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Sanader obećao gradnju tunela i luka

30.04.2009 u 14:03

Bionic
Reading

Koalicija županijskih organizacija HDZ-a, HSS-a i HSLS-a danas je u Splitu predstavila zajedničkog kandidata za župana Antu Sanadera, za dožupane Luku Brčića (HDZ) i Viska Haladića (HSS) te kandidate za vijećnike u Županijskoj skupštini na lokalnim izborima.

Kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanader, koji je i aktualni župan, najavio je kako će u slučaju ponovnog izbora za župana u idućemu četverogodišnjem mandatu 30 posto novca iz župnijskoga proračuna usmjeravati u poticanje gospodarstva, te da je u tom razdoblju planirano otvoriti 5000 novih radnih mjesta.

Naglasio je kako će se zauzimati za 'aktiviranje' Sinjskoga i Imotskog polja, gdje, po njegovim riječima, ima velikih potencijala za razvoj poljoprivrede.

Obećao je da će u iduće četiri godine s njim kao županom biti završena izgradnja triju tunela kroz Kozjak, Biokovo i Rilić, kojima će se gradovi na srednjodalmatinskoj obali i otoci povezati s autocestom Zagreb-Dubrovnik i tako pridonijeti razvoju turizma. Sanader je obećao i izgradnju novih luka u Drveniku, Makarskoj i Sućuraju (na Hvaru) te završetak izgradnje luke u Grohotama na Šolti.

Po njegovim riječima, do 2011. godine bit će završena i izgradnja Središta za gospodarenje otpadom u Lećevici, u blizini Splita.

Kandidati za dožupana - Luka Brčić, koji je i u proteklome četvorogodišnjem mandatu obnašao tu dužnost, te Visko Haladić, koji je u posljednjih deset godina neprekidno bio gradonačelnik Staroga Grada na Hvaru, rekli su kako su sigurni u uvjerljivu pobjedu te koalicije u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Nositelj kandidacijske liste HDZ-a, HSS-a i HSLS-a za vijećnike u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini Kruno Peronja (HDZ) rekao je kako su na toj listi sposobni i pošteni ljudi s kojima žele pobijediti na lokalnim izborima.