SAMOUVJERENI ČAČIĆ

U Varaždinu osvajamo 70 posto glasova

29.04.2009 u 13:19

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić odbacio je danas medijska nagađanja da bi njegova stranka, nakon što ju je napustio dio varaždinskog vodstva, mogla na izborima doživjeti poraz u Varaždinskoj županiji, uvjeren da će koalicija HNS-a i SDP-a tamo osvojiti oko 70 posto glasova

'Šokiran sam', ironično je odgovorio Čačić na tiskovnoj konferenciji kada su ga novinari upitali znači li odlazak varaždinskih HNS-ovaca, među kojima je i saborski zastupnik Zlatko Horvat koji se kandidirao na neovisnoj listi varaždinskog gradonačelnika i potpredsjednika HSLS-a Ivana Čehoka, da će HNS izgubiti svoju najjaču utvrdu - Varaždinsku županiju.

Čačić je istaknuo da varaždinski HNS nije napustilo 18, kako pišu mediji, već šest članova, dodavši da njegova stranka u toj županiji ima 8.500 članova te da se odlazak njih šest sigurno neće negativno odraziti ni na stranku, ni na potporu koju uživa u biračkom tijelu. Kazao je da i za Horvata, koji ga kao zastupnik mijenja u Saboru jer je Čačić do lani bio varaždinski župan, vrijede jasna HNS-ova pravila - tko izađe na nekoj drugoj izbornoj listi, briše se iz članstva i nitko tko s ponosom ne nosi boje svoje stranke ne može ostati u HNS-u.

Čačić se kritikama obrušio na Čehoka, prozvavši ga da se za neovisnu listu odlučio jer ga je 'sram u Varaždinu ići s HDZ-om'. 'Čehok i HSLS cijelo su vrijeme u koaliciji s HDZ-om, ali on ne ide s HDZ-om jer ga je sram, jer zna da u Varaždinu ići s HDZ-om na izbore znači gubitak izbora', rekao je, ocijenivši da to što se Horvat kandidirao na njegovoj listi potvrđuje da si 'Čehok pokušava pripisati barem malo ugleda HNS-a'.

'Naša lista barem je dva i pol puta jača od one tog čudnovatog kljunaša. Čehok je potpredsjednik HSLS-a, a HSLS-a uopće nema na izborima u Varaždinu. On ne ide ni u koaliciju sa samim sobom', poručio je Čačić.