Lokalni izbori 2009 NAPAD CILJAN

Hakirana internetska stranica GONG-a

  • Autor: tportal.hr
  • 28.4.2009 18:20:01
  • 28.4.2009 17:28:06

Početkom prošloga tjedna internetske stranice GONG-a hakirane su te im većina građana na čijim je računalima ugrađena antivirusna zaštita ne može pristupiti. U stranice je ubačen kôd koji generira pristup sumnjivim internetskim stranicama, potencijalno zaraženim malicioznim programima, izvijestila je nevladina udruga GONG

Nakon detaljnih provjera i pokušaja da se stranice vrate u stanje prije napada, u GONG-u su zaključili da je napad bio ciljan. Naime, unatoč naporima stručnjaka, problem još nije riješen, što govori o ozbiljnosti napada i o tome da je pomno osmišljen.

'Žao nam je što se ovaj napad na inače dnevno ažurirane internetske stranice GONG-a, koje sadrže brojne korisne podatke, informacije i materijale, dogodio baš uoči lokalnih izbora te se ispričavamo svim našim korisnicima što im nisu bili u mogućnosti pristupiti', poručili su iz GONG-a.

Kako je GONG-u ovim napadom nanesena velika šteta u svakom smislu, predstavnice GONG-a jutros su u PU zagrebačkoj podnijele prijavu protiv nepoznatih počinitelja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još