VINKOVCI

SDSS za koaliciju HDZ-HSS-HSP-HSLS-HSU-PSS

28.04.2009 u 13:51

Bionic
Reading

Koalicija HDZ-HSS-HSP-HSLS-HSU-PSS predstavila je na konferenciji za novinare kandidate za vijećnike u vukovarsko-srijemskoj Županijskoj skupštini te kandidate za predsjednika Županijske skupštine, vukovarsko-srijemskog župana i njegove zamjenike na lokalnim izborima.

Kandidat koalicije za vukovarsko-srijemskog župana bit će dosadašnji župan Božo Galić (HDZ), kandidati za njegove zamjenike Željko Cirba (HDZ) i Mato Golubičić (HSS), a kandidat za predsjednika Županijske skupštine Antun Žagar (HSP).

Govoreći o izbornom programu koalicije, kandidat za župana Božo Galić je istaknuo da je prioritet koalicije očuvati stara i otvoriti nova radna mjesta ponajprije ulaganjem u poljoprivredu i drvnu industriju te komunalnu infrastrukturu.

U protekle četiri godine broj zaposlenih u Županiji povećan je za sedam tisuća, a za toliko je otprilike smanjen i broj nezaposlenih osoba, rekao je Galić i kao bitne razvojne projekte istaknuo konsolidaciju Tvornice za preradu voća i povrća "Vinka", razvoj i proširenje Luke "Vukovar" privatizaciju VUPIK-a te razvoj Borova i Spačve.

Po riječima Izbornog stožera koalicije Marinka Belje, za kandidaturu Bože Galića za vukovarsko-srijemskog župana prikupljeno je nešto više od 22 tisuće potpisa, od kojih je 1200 prikupio SDSS, koji je s obzirom na to da neće imati kandidata za župana odlučio poduprijeti kandidata koalicije HDZ-HSS-HSP-HSLS-HSU-PSS.