Lokalni izbori 2009 UTRKA ZA GRADONAČELNIKA

Kandidature predali i Kuret i Ostojić

  • Autor: Hina
  • 28.4.2009 12:40:53
  • 28.4.2009 8:02:16

Kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika Ivan Kuret, kojeg podržavaju i koalicijski partneri HSS i HSLS, kasno sinoć predao je svoju kandidaturu Gradskome izbornom povjerenstvu.

Kandidaturu za splitskog gradonačelnika tijekom dana je predao i kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika Ranko Ostojić, kojeg podupiru koalicijski partneri Hrvatska narodna stranka (HNS) Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) i Demokratski centar (DC).

Kuret je nakon predaje kandidature izjavio kako "tek sada počinje prava bitka" za splitskog gradonačelnika. "Očekujem pobjedu, a moji protukandidati Ranko Ostojić i Željko Kerum bit će poraženi već u prvom izbornom krugu", kazao je Kuret.

Ostojić je također rekao kako očekuje pobjedu jer, kako je kazao, njegovi protukandidati Ivan Kuret i Željko Kerum nemaju program.

"Ja sam svoj program objavio jer to građani zaslužuju", istaknuo je Ostojić. Dodao je kako je veliki demokratski iskorak u Hrvatskoj što će se prvi put gradonačelnici birati neposredno.

Neovisni kandidat za splitskog gradonačelnika Željko Kerum svoju je kandidaturu predao u subotu. On u svojim javnim istupima kritizira politiku i HDZ-a i SDP-a u Splitu tvrdeći kako jedino on kao gradonačelnik može doprinijeti razvoju Splita.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još