Lokalni izbori 2009 ZA IZBORE SPREMNI

U Osijeku najveći broj lista već predan

Županijskom izbornom povjerenstvu do 14 sati svoju kandidaturu za župana Osječko-baranjske županije predali su Vladimir Šišljagić (koalicija HDSSB i Zeleni Hrvatske), Tomislav Ivić (koalicija HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS) i Zlatko Maksimović (koalicija SDP-HNS-DSU), izvijestio je Zvonko Vrban, zamjenik predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva.

Kandidati za dožupane koalicije HDSSB-Zeleni Hrvatske su Dinko Burić (HDSSB) i Željko Kraljičak (HDSSB), koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS kandidati za dožupane su Pavo Šarčević (HSS) i Ivica Kozina (HSU), a koalicije SDP-HNS-DSU kandidati za dožupane su Ivanka Majbaum (SDP) i Stjepan Ćuraj (HNS).

Županijskom izbornom povjerenstvu do 14 sati predane su četiri liste za Županijsku skupštinu osječko-baranjsku. Nositelj županijske liste koalicije HDSSB-Zeleni Hrvatske je Vladimir Šišljagić (HDSSB), koalicije SDP-HNS-DSU je Zlatko Maksimović (SDP), koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS je Danijel Srb (HSP), a Stranke umirovljenika (SU) Dragutin Pukleš.

Zvonko Vrban, podsjetio je kako je krajnji rok za predaju lista večeras do 24 sata, te da je najveći broj lista već predan .

Osječko Gradsko izborno povjerenstvo izvijestilo je kako su danas do 14 sati predane četiri kandidature za osječkoga gradonačelnika te šest lista za novi saziv osječkoga Gradskoga vijeća.

Kandidaturu za gradonačelnika predao je Anto Đapić, kao kandidat koalicije HSP-HDZ, dok su kandidati za njegove zamjenike Ivica Vuletić (HDZ) i Danijel Srb (HSP).

Kandidat koalicije HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske (ZH) za osječkoga gradonačelnika je Krešimir Bubalo (HDSSB), dok su kandidati za njegove zamjenike Ivan Vrdoljak (HNS) te Danijela Lovoković (neovisna kandidatkinja).

Povjerenstvo je zaprimilo gradonačelničku kandidaturu Josipa Vrbošića (HSLS), kao kandidata koalicije HSLS-HSS-SDP-DSU (Demokratska stranka umirovljenika), a kandidati za njegove zamjenike su Drago Aćimović (SDP) i Antun Ptičar (HSS).

Kandidaturu za gradonačelnika predao je i neovisni kandidat Gordan Matković, a kandidati za njegove zamjenike su Davor Lamza i Miroslav Šimić.

Kandidacijske liste za novi saziv osječkoga Gradskoga vijeća do sada su predali koalicija HDSSB-HNS-ZH, čiji je nositelj Krešimir Bubalo (HDSSB), koalicija HSLS-HSS-SDP-DSU, čija je nositeljica Biljana Borzan (SDP).

Zaprimljena je i koalicijska lista HSP-HDZ, koju nosi Dragan Kovačević (HDZ) te samostalne liste Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), čiji je nositelj Ivan Jakobljević, i Stranke umirovljenika (SU), koju nosi Grga Nikšić.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još