Lokalni izbori 2009 MANJAK DEMOKRACIJE

Zbog Čačića se raspao varaždinski HNS

  • Autor: Hina
  • 27.4.2009 12:58:04
  • 27.4.2009 12:48:54

Saborski zastupnik i varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat te još 18 čelnika varaždinske podružnice Hrvatske narodne stranke, najjače podružnice u Hrvatskoj, napustili su tu stranku, a o svojoj su odluci izvijestili javnost na jutrošnjoj konferenciji za novinare.

Razlozi takve odluke su manjak demokracije u našoj stranci, stroga centralizacija u donošenju odluka, a kap koja je prelila čašu bila je negiranje odluke većine tadašnjih članova Izvršnog odbora da se u Varaždinu ide u koaliciju s dosadašnjim partnerom HSLS-om i Ivanom Čehokom, rekao je dogradonačelnik Zlatko Horvat.

Objasnio je kako se od njih zatražilo "da okrenu leđa" svemu što su učinili u Varaždinu u osam godina zajedničkog obnašanja vlasti.

Neki sada već bivši članovi HNS-a istaknuli su negativnu ulogu predsjednika stranke Radimira Čačića glede unutarnjeg funkcioniranja stranke.

HNS više nije ona stranka u koju sam ušao 1991. godine, istaknuo je jedan od njezinih osnivača u Varaždinu Borislav Šimenc, a gradski vijećnik HNS-a s najviše mandata Ivica Dubovečak rekao je kako ne želi biti u stranci u kojoj nitko ne smije govoriti nakon predsjednika.

Sukob u HNS-u postoji već nekoliko mjeseci, otkako je većina članova Izvršnog odbora odlučila napustiti to tijelo, a neki su odlučili krenuti na izbore zajedno s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom i HSLS-om.

Osim spomenutih 18 članova, stranku u Varaždinu, po Horvatovim riječima, napustilo je 50-ak članova jednog ogranka, a slične odluke očekuju se i od drugih članova. Nakon osam godina zajedničkog obnašanja vlasti HSLS na izbore izlazi s HSU-om i bivšim članovima HNS-a, a HNS je sklopio koalicijski sporazum sa SDP-om.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još