PRIJATELJI IVO I JOŽA

'Mi ne sanjamo budućnost, mi ju ostvarujemo'

24.04.2009 u 15:59

Bionic
Reading

Čelnici županijskih organizacija HDZ-a, HSLS-a i HSU-a potpisali su danas u Vrbovcu koalicijski sporazum za Zagrebačku županiju.

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader tom je prigodom prozvao političke konkurente kako u vrijeme krize ne vode računa o realitetu.

"Traže 50 posto manji PDV i ukidanje nekih poreza, a na drugoj strani veće proračunske rashode", kazao je Sanader, naglasivši da koalicija na državnoj i na županijskoj razini "za razliku od drugih, ne govori stvari koje ne može ostvariti".

"Mi ne sanjamo budućnost, mi ju ostvarujemo", poručio je Sanader.

I predsjednik HSS-a Josip Friščić ističe kako "nema čarobnog štapića za izlazak iz krize". "Mom prijatelju Ivi neki upućuju zahtjeve da ukine sve poreze i poveća radove, kao da ima čarobni štapić", rekao je Friščić, ističući da Vlada ostvaruje ono što je obećala.

Među projektima koji se ostvaruju istaknuo je izgradnju 460 kilometara magistralnih vodovoda.

Kazao je i kako se Vrbovčani sjećaju kriznih vremena, u kojima PIK Vrbovec nije radio te podsjetio da je danas u Vrbovcu otvorena nova PIK-ova tvornica. "Što se tiče PIK-a, on je već izišao iz krize", kazao je Friščić, poručujući Vladinim kritičarima da je nemoguće naći dan kada će Hrvatska izići iz krize, jer takav dan ne postoji.

Stjepan Kožić (HSS), kandidat koalicije za župana Zagrebačke županije u trećem mandatu, naglasio je da je Županija u proteklom razdoblju prepolovila nezaposlenost i udvostručila industrijsku proizvodnju. "Program koalicije za idući mandat je ambiciozan, ali ostvariv, siguran sam da će Županija za četiri godine biti gospodarski još snažnija i privlačnija za investitore", kazao je Kožić.

U ime HSU-a i HDZ-a koalicijski sporazum potpisali su predsjednici stranačkih županijskih organizacija Stjepan Orgulan i Dražen Bošnjaković, koji nosi koalicijsku listu za županijsku skupštinu.