Lokalni izbori 2009 VELIKI APETITI

Đapić obećao napraviti metropolu istočne RH

Kandidat koalicije HSP-HDZ za osječkoga gradonačelnika Anto Đapić i kandidat koalicije HDZ-HSP-HSS-HSU-HSLS za osječko-baranjskog župana Tomislav Ivić predstavili su danas svoje izborne programe

OSIJEK - Đapić je istaknuo kako je osnova programa te koalicije Osijek učiniti istinskom metropolom istočne Hrvatske. Dio realiziranih programa i projekti koji će se realizirati od 2009. do 2013. godine jamče građanima razvoj Osijeka u tom smjeru, dodao je.

Važnim je ocijenio dobru suradnju s državnim institucijama te dodao kako vjeruje da je koalicija s HDZ-om pobjednička koalicija na lokalnim izborima.

Ivić je naveo programe koji se trebaju ostvariti u idućem razdoblju također uz pomoć Vlade. Posebno je istaknuo da će na izborima 17. svibnja građani birati između vođenja politike sukoba i rata s Vladom i središnjom državnom vlašću i vizije razvoja Županije kao graditelja mostova suradnje.

Također je istaknuo kako su bitni projekti poduzetničkih zona te da je u njihovu izgradnju od 2004. do 2006. godine uloženo više od 23 milijuna kuna. Zahvaljujući programima poticanja zapošljavanja, posao su od 2005. do prošle godine našle 4223 osobe uz isplaćene potpore Vlade od gotovo sto milijuna kuna, rekao je Ivić.

Najavio je, među ostalim, dovršetak svih poduzetničkih zona u svim jedinicama lokalne samouprave u Županiji, dostojanstvenu skrb za hrvatske branitelje, ulaganje u zdravstvo i socijalne programe te borbu za nova radna mjesta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još