VIDEOCHAT NA TPORTALU

Bubalo: Đapić je ucijenio Sanadera

23.04.2009 u 14:27

Bionic
Reading

U osječkoj rundi Mirjana Hrga i tportal na videochatu su ugostili aktualnog osječko-baranjskog župana Krešimira Bubala, koji će za HDSSB i HNS pokušati osvojiti gradonačelničku fotelju u Osijeku. Komentirajući osebujne političke koalicije u tom gradu, Bubalo je kazao da je njegov protivnik Anto Đapić ucijenio premijera Ivu Sanadera da ga podupre kako bi imao više šansi u Osijeku

Povodom čestih promjena koalicijskih partnera na uzavreloj osječkoj sceni te dojma da tim gradom drmaju s jedne strane predsjednik Stjepan Mesić, a s druge premijer Ivo Sanader, aktualni župan, HDSSB-ovac Krešimir Bubalo kazao je kako nema dojam da Sanader podržava Đapića, već da mu je Đapić nužno zlo te ga je ucijenio da ga podrži kao zajedničkog kandidata HSP-a i HDZ-a, inače bi raskinuo sve koalicije u zemlji.

Na pitanje je li koalicija HDSSB-a i HNS-a, dviju stranaka oprečnog svjetonazora, skuhana u Tikvešu na ručku s predsjednikom Mesićem, Bubalo je kazao da on često surađuje s predsjednikom, jer je Mesić iz Slavonije i voli Slavoniju.

Napomenuo je da je s predsjednikom Slavoniju posjetio diplomatski kor od 110 veleposlanika, koji su obećali pomoći razminiranje. Na pitanje povede li u tim čestim susretima s Mesićem razgovor o ratnim zločinima, Bubalo je odgovorio niječno, dodajući da su njihove teme razgovora više gospodarskog karaktera.

Aktualni osječko-baranjski župan je rekao da je, kad su komunalni izbori u pitanju, za koaliranje dviju stranaka važnije tko su ljudi koji te stranke zastupaju u lokalnoj zajednici nego njihova nacionalna politička platforma. Mi smo u HNS-u prepoznali njihov program regionalizacije Hrvatske, s kojim se u potpunosti slažemo, a u njihovom lokalnom čelniku Ivanu Vrdoljaku prepoznali smo kvalitetnog čovjeka.

Na pitanje smatraju li, kao HNS-ova zastupnica Vesna Pusić, da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, Bubalo je kazao da se s tim ne slaže.

U nastavku pogledajte najzanimljivije i tematski složene dijelove današnjeg videochata s Krešimirom Bubalom.