PREDIZBORNE IGRE

Načelnik Tribunja stopirao radove od 6 milijuna kuna?

22.04.2009 u 11:47

Bionic
Reading

Predizborne igre vode se na sve načine. Policija je zaprimila prijavu protiv načelnika Tribunja kojeg se sumnjiči za štetu od šest milijuna kuna predviđenih za ugradnju podvodne kanalizacijske cijevi u mjesnoj marini. No dok mještani Tribunja izbjegavaju razgovor o tome, načelnikov protukandidat na izborima ima komentara

U poštene namjere tribunjskog načelnika nitko od mještana nije sumnjao sve dok ribari ranom zorom nisu primijetili remorker pun kamena za zatrpavanje kanala spremnog za ugradnju podvodne kanalizacijske cijevi. Damiru Plipcu, pomislili su, nešto nije krenulo od ruke. Angažirao je građevinsku tvrtku i odlučio prekinuti radove, izvještava Dnevnik.hr.

'Mislim da mu nije odgovarala firma koja je dobila posao, pa je odlučio prekinuti svaki posao. U Pomgradu su telefonom potvrdili da je naručitelj remorkera s materijalom Damir Pilipac', tvrdi nezavisni vijećnik Marin Cvitan

Načelnik općine Tribunj ima spreman odgovor. 'To su neutemeljene optužbe. Niti je općina bila naručitelj, niti je izvodila radove', dodaje Pilipac. Krivca za štetu od šest milijuna kuna prebacuje u susjedstvo. Tribunj je tada bio pod vodičkom općinom.

U Vodicama nemaju nikakvog komentara. Tribunjci ne mogu vjerovati kako njihov načelnik odjedanput nema pojma gdje su toliki novci. 'Ima itekakve veze jer se tada na tom području ništa nije moglo raditi bez njegova saznanja. I tada je bio u mjesnom odboru', objašnjava Cvitan.

U samom mjestu svi znaju za problem, ali radije šute. Tek rijetki progovaraju o načelniku. Boje se i stopiranju priliva sredstava kulturnim udrugama. Policija je zaprimila prijavu protiv tribunjskog načelnika. Traje predizborno šminkanje mjesta. No, ne treba zaboraviti da se mutni poslovi, makar duboko pod morem uvijek otkriju.