RAZLAZ S HSS-OM

Jambo: Hvala Bogu što će me isključiti

21.04.2009 u 16:21

Bionic
Reading

Iako je njihov član Stipe Gabrić Jambo najavio svoju nezavisnu listu za Dubrovačku županiju te istaknuo Miru Buconić kao svoju kandidatkinju za županicu, u HSS-u se još nadaju da će se Gabrić predomisliti te da ga neće isključiti iz stranke, otkriva Jutarnji list

Statut HSS-a jasno propisuje da će onaj član koji istakne svoju kandidaturu na nekoj drugoj listi biti isključen iz stranke, i to automatski, bez vođenja postupka. A Jambo je najavio upravo to - nezavisnu listu čiji će on biti nositelj i koja će ići i protiv liste HSS-a.

Za nezavisnu listu Jambo se odlučio upravo zato što je HSS donio odluku o predizbornoj koaliciji s HDZ-om. Jedan član HSS-a neslužbeno je Jutarnjem rekao da Jambo svojom najavom o nezavisnoj listi ustvari želi izvršiti pritisak na vodstvo županijske organizacije kako ipak ne bi potpisala sporazum s HDZ-om.

No budući da je Jambo i javno predstavio svoju listu, kao što je i županijska organizacija donijela odluku o koaliciji s HDZ-om, teško je vjerovati da će se do 27. travnja, kada istječe rok za predaju lista, nešto promijeniti.'Hvala Bogu što će me isključiti', komentirao je za Jutarnji list Jambo najave o isključenju iz HSS-a.