GODINU DANA USKOKOVANJA

Bandiću se skupljaju potpisi i u Zagrebačkim cestama

21.04.2009 u 10:22

Bionic
Reading

Potpisi za gradonačelničku kandidaturu Milana Bandića skupljaju se i u Zagrebačkim cestama, podružnici Zagrebačkog holdinga, čiji rad već godinu dana proučavaju USKOK i kriminalistička policija

ZAGREB - Za skupljanje potpisa zadužen je jedan od djelatnika zaposlenih u informatičkom odjelu, a među prvim potpisnicima našao se čelni čovjek 'Cesta' Srećko Vučković, dojavio je Novom listu zaposlenik Holdinga koji iz objektivnih razloga ne želi biti imenovan. Istu informaciju novinarima su potvrdili i pojedini djelatnici Zagrebačkih cesta.

Ivo Čović
, čelni čovjek Uprave poduzeća, putem svog glasnogovornika Dušana Vire, poručio je da će po hitnom postupku, pismenim naputkom, zabraniti bilo kakve predizborne aktivnosti u Holdingovim podružnicama.

'Takve aktivnosti držimo apsolutno neprimjerenima. Predsjednik Uprave Ivo Čović naložit će direktorima podružnica da zabrane svaku promidžbenu aktivnost političkih stranaka u službenim prostorijama Zagrebačkog holdinga, ustvrdio je na glasnogovornik Holdinga Viro. Na pitanje hoće li biti kakvih sankcija zbog ovog neprimjerenog čina, Viro je odgovorio kako ništa ne želi prejudicirati.

'Nismo utvrdili da li je, odnosno tko je u Zagrebačkim cestama skupljao potpise za gradonačelničku kandidaturu, ali takve stvari preventivno ćemo zabraniti', ustvrdio je Viro.

Uskoro će biti točno godinu dana od ulaska USKOK-a u Zagrebačke ceste. Istraživanje kriminala u ovom poduzeću, međutim, još uvijek nije dalo nikakve rezultate. Zbog poziva organima gonjenja da preispitaju poslovanje Zagrebačkih cesta pretučen je bivši direktor tog poduzeća Igor Rađenović, koji će se na predstojećim izborima naći pri vrhu SDP-ove liste za Gradsku skupštinu.

Prikupljanje potpisa u Zagrebačkim cestama komentirao je najozbiljniji Bandićev protukandidat Josip Kregar, koji je, podsjetimo, imao problema s dobivanjem dozvola za najatraktivnije lokacije na kojima bi prikupljao svoje potpise podrške.

'Interesantno je da se skupljanju potpisi i u organizaciji u kojoj je kandidat predsjednik Skupštine, ali kažem samo interesantno, jer istovremeno se drugima predbacuju daleko manje stvari. Međutim, to predbacivanje događa se jer se želi zamagliti pravi problem. Izbori se žele pretvoriti u lakrdiju i međusobna optuživanja, a ne o rasprave o programu, uspjesima, vizijama', zaključuje Kregar.