U GOSTIMA KOD MIRJANE HRGE

Anto Đapić na videochatu tportala

21.04.2009 u 10:20

Bionic
Reading

Na videochatu tportala Mirjana Hrga će u srijedu, 22. travnja, od 11 do 11.30 sati, povodom lokalnih izbora ugostiti aktualnog gradonačelnika Osijeka Antu Đapića, koji će za koaliciju HSP-HDZ-HSU pokušati izboriti novi mandat na čelu toga grada

Ako je suditi po anketama, u Osijeku će se voditi žestoka bitka za čelnu poziciju. Najveća konkurencija Đapiću bit će aktualni osječko-baranjski župan i kandidat HDSSB-a i HNS-a za gradonačelnika Krešimir Bubalo, koji prema anketi Nove TV dobiva 35 posto glasova. Na drugom mjestu je posljednjih dana teško uzdrmani šef pravaša Anto Đapić sa 29 posto. Kandidat HSLS-a i SDP-a Josip Vrbošić trenutačno je na trećem mjestu sa 25 posto.

Đapiću nikako ne ide u prilog soliranje bivšeg gradonačelnika i stranačkog kolege Gordana Matkovića, koji je najavio da će se natjecati s nezavisnom izbornom listom. Naime, zbog predizbornog inženjeringa s HDZ-om Đapić je u siječnju raskinuo postojeću koaliciju sa SDP-om i HNS-om te maknuo Matkovića iz gradonačelničke fotelje Osijeka.

Prije nekoliko tjedana Đapić se još uvijek premišljao želi li se kandidirati na izborima pa je zbog njegove 'bi-ne bi' igre dovedena u pitanje koalicija s HDZ-om. Prošlog tjedna krizna je situacija okončana svečanom objavom da Ante Đapić ostaje koalicijski kandidat za osječkog gradonačelnika.

Nakon Đapića, u četvrtak 23. travnja nasuprot Mirjani Hrgi i posjetiteljima tportala naći će se aktualni osječki župan, HBSSB-ovac Krešimir Bubalo.