BORBA ZA BIRAČE

HDZ parodira Bandićevu 'Istinu'

17.04.2009 u 10:26

Bionic
Reading

Oglasom 'Istina je', otisnutom preko cijele stranice u jednim dnevnim novinama, HDZ je započeo predizbornu kampanju u Zagrebu. 'Istina' je zapravo parodija na oglas koji je svojedobno objavio aktualni gradonačelnik Milan Bandić, u želji da sugrađanima dokaže da je sve oko kupnje zemljišta Zagrepčanke bilo čisto

U jedanaest točaka HDZ nabraja sve što se Bandiću neprestano spočitava, ali nikako ne dokazuje. Prva istina je 'Pogodujem u dobivanju poslova kumovima i prijateljima', a potom slijede 'Gradim WC-e za 12.000 eura po kvadratnom metru, kupujem kioske po cijeni obiteljske kuće, gradim kuće i stanove sebi i drugima, poklanjam vaš novac šakom i kapom, gradim vikendice bez građevinske dozvole, mijenjam vrijedna građevinska zemljišta za bezvrijedna, kupujem gradske autobuse po cijeni aviona', i tako dalje.

Nakon Velike Gorice, gdje je plakatima na ulazu u grad zaželio 'dobro jutro' gradonačelniku Toninu Piculi, aludirajući na to da on zapravo živi u Zagrebu a ne u gradu koji vodi, sasvim je očito da je HDZ u startu kampanje odlučio napadati nedostatke svoje konkurencije, umjesto govoriti o tome što oni namjeravaju promijeniti, uz poseban naglasak na to kako će to i učiniti.

Hoće li takav način oglašavanja biti uspješan, znat će se nakon 17. svibnja.