PREDSTAVLJENA LISTA

Kerum uz ovacije izložio viziju turističkog Splita

16.04.2009 u 23:03

Bionic
Reading

Željko Kerum predstavio je u četvrtak navečer listu za predstojeće lokalne izbore i svoje viđenje budućnosti grada. Pred velikim brojem simpatizera i radoznalim novinarima u splitskom restoranu Sky, na zadnjem katu prodajnog centra Joker, Kerum je vješto balansirao između neozbiljnog zafrkanta i poduzetnika s vrlo ozbiljnim namjerama u poslovnom smislu

SPLIT - Naglasak Kerumovog govora bio je njegov stav da se on u normalnim okolnostima ne bi uopće trebao baviti politikom jer sebe prvenstveno smatra biznismenom. Lokalnu politokraciju optužio je za nesposobnost, nerad i gramzivost te zaključio da je Split u ovih osamnaest godina samostalnosti stagnirao.

Predstavio je i članove svog izbornog stožera. Sastav Kerumove liste nije neko iznenađenje. Osim njegove sestre Nevenke Bečić, koja će u slučaju njegove pobjede izborne pobjede voditi tvrtku, tu su još neki poduzetnici, primjerice Joško Svaguša. Ostali članovi liste uglavnom su anonimni, a zanimljiva je i iznenađujuća više nego solidna zastupljenost žena.

Govor Željka Keruma u najboljoj demagoškoj maniri povremeno je bio prekidan ovacijama okupljenih simpatizera. Prezentacije lista na trenutak je otklizala u neozbiljne vode, ali stvar je postala ozbiljna kada je Kerum predstavio program i svoju viziju Splita.

Neosporno je da Kerum ima entuzijazma za promjene u gradu, možda i dobre namjere, ali je problem njegovo viđenje Splita za nekoliko godina. Po njemu, u gradu bi tada bilo deset hotela s pet zvjezdica, Split bi bio isključivo turistički centar za kongresni turizam i zabavu, skoro kao Ibiza. Planira i edukacijski centar za zadovoljenje visokih standarda u turističkoj industriji. Ukratko, more sunce, zabava, turisti i dobri uslužni domaćini. To bi pratila i prateća trgovačka i uslužna mreža.

To sve zajedno zapravo nije dovoljno ozbiljno i time se razvoj Splita u budućnosti jednostrano limitira. No ostaje činjenica da Željko Kerum uspješno nastavlja svoj marš u osvajanju vlasti u Splitu i njegova narodska demagoška retorika ima odličan odjek. Njegova lista će sigurno biti nezaobilazna za ozbiljne odluke u gradskoj vlasti.

Osim toga, Kerum se, što je na tragu zrele politike, uopće nije bavio svojim konkurentima, već je prezentirao sebe i svoj program. Nije sebi dopustio gaf kao Ranko Ostojić s Kuljiševim neodgojenim tekstom u njegovoj predizbornoj brošuri.

A ako Kerum pobijedi, predstoji kerumizacija Splita.