Lokalni izbori 2009 SLAVONSKI BROD

Koalicijski sporazum SDP-a, HNS-a i DC-a

  • Autor: tportal.hr
  • 16.4.2009 15:59:54
  • 16.4.2009 15:55:48

Koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima za župana i Županijsku skupštinu potpisali su danas u Slavonskome Brodu čelnici županijskih organizacija SDP-a, HNS-a i DC-a.

Kandidat za župana je SDP-ovac Mato Gavran, a za njegove zamjenike njegovi stranački kolege Ratimir Santić i Krunoslav Hoffner.

Na izborima za slavonskobrodskoga gradonačelnika i Gradsko vijeće SDP i HNS nastupit će bez DC-a. Za gradonačelnika je kandidiran Roberto Lujić iz SDP-a, a za zamjenike Slavica Nikšić iz SDP-a te najvjerojatnije Željka Krištof iz HNS-a.

Potpisnici sporazuma izrazili su želju da se promjenom vlasti na lokalnoj razini "preokrenu" i trendovi jer je Brodsko-posavska županija na začelju po gospodarskom razvoju i bruto društvenom proizvodu (BDP).

Kandidat za župana Mato Gavran ustvrdio je kako se "u bastionu HDZ-a, kako se voli reći za tu županiju, najlošije živi". Glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak rekao je da je tako u svim županijama u kojima je HDZ na vlasti.

Ferenčak je dodao da će SDP i HNS na lokalnim izborima zajednički nastupiti u više od 90 posto općina i gradova te da će njihovi dobri izborni rezultati biti poruka za parlamentarne izbore.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još