'NOVA OSJEČKA PRIČA'

HDZ ostaje u koaliciji s HSP-om i HSU-om

16.04.2009 u 14:26

Bionic
Reading

Predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević izjavio je danas kako je Gradski odbor, nakon konzultacija sa stranačkim čelnicima, na sinoćnjoj sjednici jednoglasno odlučio ostati u gradskoj predizbornoj koaliciji s HSP-om i HSU-om

Na konferenciji za novinare Kovačević je rekao kako dio koalicijskog sporazuma koji se odnosi na obnašanje gradske vlasti do lokalnih izbora, neovisno o nagađanjima posljednjih dana, nikada nije ni bio doveden u pitanje, pri čemu je dodao da će Gradsko poglavarstvo i sve gradske službe raditi normalno.

Budući da je nedavno iznio osobno mišljenje kako mu se sviđa predizborni slogan 'Nova osječka priča', koji je javnosti predstavio predsjednik osječkoga HSP-a Gordan Matković najavljujući svoju neovisnu kandidaturu za gradonačelnika, na novinarsko pitanje o tome je li se iz stranačke središnjice vratio promijenjog mišljenja, Kovačević je odgovorio kako je u pitanju bilo 'njegovo osobno stajalište, a ovdje je riječ o ozbiljnim političkim odlukama donesenim nakon obavljenih analiza i političkih procjena'. Ponovio je da je odluka Gradskog odbora o tome da HDZ ostane u toj predizbornoj koaliciji bila jednoglasna te da je i on za nju glasovao.

'Dobili smo čvrsta uvjeravanja iz HSP-a da je ta stranka, unatoč posljednjim zbivanjima, stabilizirana te da će i dalje biti stabilan koalicijski partner', ustvrdio je Kovačević. Opovrgnuo je nagađanja da je krizu u koaliciji uzrokovao navodni pritisak HDZ-a na predsjednika HSP-a Antu Đapića da odustane od kandidature za gradonačelnika zbog loših rezultata u anketama, nazivajući takve teze 'podmetanjima iz HDSSB-a'.

Na upit novinara je li točno da je središnjica stranke uvjetovala ostanak osječkoga HDZ-a u toj koaliciji kako se ne bi ugrozila koalicija s HSP-om u nekim drugim sredinama, Kovačević je odgovorio da ta politička odluka 'nije donesena napamet", nego su "pri njezinu donošenju uzeli u obzir sve procjene i analize'.

Najavljujući sutrašnje otvorenje dionice autoceste koridora 5C od Osijeka do Đakova, predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a Tomislav Ivić je rekao da je riječ o povijesnom događaju za Osijek i Slavoniju, koji će odsad biti bolje prometno povezani s ostatkom Hrvatske i s Europom.

Ivić je najavio da se, unatoč recesiji, izgradnja te prometnice nastavlja, dodajući da je 'ovih dana pri završetku natječaj za izgradnju mosta preko Drave, na dionici prema Baranji i granici s Mađarskom, vrijednoj oko milijardu kuna'.