ŠIBENIK

Stipe Petrina na izbore sa SDP-om i HNS-om

15.04.2009 u 14:21

Bionic
Reading

Aneks međustranačkog sporazuma SDP-a i HNS-a o zajedničkom nastupu na izborima za šibensko-kninsku Županijsku skupštinu potpisao je danas u Šibeniku Stipe Petrina, čija Nezavisna županijska lista podupire Duška Živkovića, kandidata tih stranaka za župana, a predstavnici SDSS-a, čija je potpora službeno najavljena, nisu došli na potpisivanje

Na novinarsko pitanje zašto nisu došli predstavnici SDSS-a odgovoreno je da je riječ o objektivnim razlozima o kojima će novinare idućeg tjedna izvijestiti čelnici te stranke prigodom potpisivanja Aneksa međustranačkog sporazuma. Potpisivanje Aneksa međustranačkog sporazuma u Šibenik su došli poduprijeti predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Prema riječima Stipe Petrine, on će sa svojom Nezavisnom županijskom listom samostalno izići na izbore za članove šibensko-kninske Županijske skupštine, ali podupire kandidata koalicije SDP-HNS za župana Duška Živkovića. 'Član Nezavisne županijske liste Stipe Petrina bit će zamjenik župana, a nakon izbora naša lista je otvorena za koaliciju sa svima osim s HDZ-om, čija je vlast dovela županiju koja je imala najbolje komparativne prednosti na zadnje mjesto po razvoju', istaknuo je Petrina.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Goran Jurković podsjetio je da je međustranački sporazum SDP-a i HNS-a potpisan 17. ožujka ove godine, dodajući da će drugi kandidat za šibensko-kninskog dožupana biti iz HNS-a, a SDSS će na izbore izići samostalno sa svojom listom kandidata. Kandidat za župana Duško Živković istaknuo je da je međustranačkim sporazumom 'stvorena respektabilna snaga na političkoj sceni u županiji koja je okupila ljude željne promjena'.