KOALICIJA 'ČISTIH RUKU'

Vrbošić na izbore ide pod sloganom 'Napokon'

15.04.2009 u 13:18

Bionic
Reading

Kandidat koalicije HSLS-a, HSS-a i SDP-a za osječkoga gradonačelnika Josip Vrbošić (HSLS) izjavio je danas kako će kandidati za njegove zamjenike na predstojećim lokalnim izborima biti Drago Aćimović iz SDP-a te Antun Tičar iz HSS-a.

Na konferenciji za novinare Vrbošić je izvijestio kako će se predizborna promidžba voditi pod sloganom 'Napokon', pojasnivši kako to, uz ostalo, odražava težnju da Osijek 'napokon dobije gradsku upravu u službi građana' te da 'napokon bude grad rada, poduzetništva i obrtništva te grad kulture'.

Ustvrdio je kako koalicijski partneri u ovaj projekt 'ulaze čistih ruku', a zauzimat će se da se u Osijeku 'napokon kaže stop korupciji i pohlepi'.

'Posebice ćemo voditi računa o stanju u gradskim poduzećima, jer izvješća pokazuju da, unatoč tome što su godinama poslovala pozitivno, ona danas posluju na granici rentabilnosti, i to samo zahvaljujući računovodstvenim spretnostima', ocijenio je Vrbošić.

Aćimović i Tičar izrazili su uvjerenje da će dobiti povjerenje birača kako bi unijeli prijeko potrebne promjene u gradu te da je napokon stvorena građanske opcija koja može promijeniti osječku političku scenu.

Na novinarski upit jesu li riješeni nesporazumi SDP-a i HSS-a glede formiranja zajedničke koalicijske liste za Gradsko vijeće Vrbošić je opovrgnuo da se radilo o nesporazumu, već da je ova programska koalicija, tijekom razgovora i dogovora, došla do rješenja 'u kontekstu jedne zajedničke liste'.