PROVEDITE ODLUKU IZ 1999.

Ostojić pozvao Kureta na izgradnju Doma mladih

14.04.2009 u 14:44

Bionic
Reading

Zajednički kandidat splitskih organizacija SDP-a, HNS-a, HSU-a i DC-a za gradonačelnika Ranko Ostojić pozvao je gradonačelnika Ivana Kureta (HDZ) da se angažira na dovršetku izgradnje splitskoga Doma mladih novcem od prodaje bivšeg hotela 'Mosor' na što se, ustvrdio je, hrvatska Vlada obvezala još 1999. posebnim ugovorom potpisanim s gradom Splitom.

Ostojić je na konferenciji za novinare, organiziranoj danas ispred nedovršenoga Doma mladih u Splitu, predočio ugovor potpisan između Vlade i Splita 1999. kojim se, kako je rekao, Vlada obvezuje novac od prodaje zgrade bivše Zajednice općina Split i bivšega hotela 'Mosor' i pripadajućeg zemljišta dostaviti na račun grada Splita radi pomoći izgradnje Doma mladih u Splitu, što se nije dogodilo.

Ostojić je pozvao gradonačelnika Kureta i HDZ-ovu vlast da osiguraju novac za sufinanciranje dovršetka izgradnje Doma mladih. 'Neka provedu odluku iz 1999. kojom se Vlada obvezala prodati zgradu nekadašnjeg hotela 'Mosor' na Bačvicama i novac od prodaje doznačiti gradu Splitu za dovršetak Doma mladih', istaknuo je Ostojić.

'Ako je turizam naša glavna gospodarska grana', rekao je Ostojić, nedopustivo je da u nedovršenom Domu mladih na iznimno atraktivnoj lokaciji, koja uza se nužno veže radna mjesta, 'sjedi nabujala administracija'Sp.

Dom mladih u središtu Splita počeo se graditi prije više od trideset godina.