Lokalni izbori 2009 PUNA MU KAPA ĐAPIĆA

Matković na izborima neovisni kandidat

Predsjednik osječkoga HSP-a i osječki dogradonačelnik Gordan Matković izjavio je danas u Osijeku kako će se na lokalnim izborima kandidirati za gradonačelnika kao neovisni kandidat

Na izvanrednoj konferenciji za novinare, Matković je rekao kako nakon 18 godina članstva u HSP-u može samostalno donijeti takvu odluku i da "u ovim uvjetima nije bilo drugih mogućnosti".

Na novinarski upit je li izišao iz HSP-a ili je, možda, iz njega isključen Matković je odgovorio da je "nakon 18 godina članstva teško istupiti" te da ga "mogu isključiti, ali on je sigurno HSP-ovac bez obzira na člansku iskaznicu".

Na upit zašto se odlučio na taj potez te jesu li u pitanju sukobi unutar HSP-a Matković je odgovorio kako su realne procjene govorile da dosadašnja koncepcija stranke (s Đapićem kao kandidatom) ne vodi u pobjedu, te kako je odlučio ponuditi drugo rješenje pošto, ustvrdio je, posljednjih dana nijedan njegov prijedlog o pronalaženju drukčijeg rješenja u stranci nije dobio potporu.

Zamoljen da komentira je li kontaktirao s HDZ-om te postoji li mogućnost da dobije potporu te stranke Matković je rekao da to pitanje treba postaviti HDZ-u, pri čemu je dodao kako je dobio potporu nekih osječkih udruga, među kojima i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR).

Istaknuo je kako mu je dobrodošla svaka potpora te da ima ponudu nekoliko udruga koje su mu ponudile pomoć u prikupljanju potpora za kandidaturu.

Ustvrdio je kako ga podupire više od 60 članova stranke koji će u dopisu, koji će uskoro biti objavljen, Časnom sudi HSP-a poručiti - ako iz stranke budu isključeni on i pet članova koji su se jučer javno ogradili od nedavnog priopćenja glasnogovornika stranke Gorana Trdina o jedinstvenoj potpori Đapiću za gradonačelnika - da može isključiti i njih.

Na novinarski upit što o svemu misli predsjednik stranke Anto Đapić Matković je rekao kako je s Đapićem razgovarao jučer te mu je poručio da su "potezi koji su poduzimani izazvali požar, a njegova dosadašnja uloga vatrogasca", kako se čini, više nije dorasla gašenju tog požara.

Odgovarajući na pitanje je li njegov današnji potez dokaz da je gradska koalicija HDZ-HSP-HSU prestala postojati Matković je ocijenio kako je "siguran da smisao koalicije više ne postoji".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još