VLADAJUĆI LJUTI

Mesić za izbore otvoreno podržava oporbu

10.04.2009 u 10:23

Bionic
Reading

Jasno je kao dan da se predsjednik Mesić uključio u kampanju za lokalne izbore na strani oporbe odnosno SDP-a, kažu u vrhu HSS-a

I u HDZ-u misle da Mesić otvoreno pomaže oporbi, pogotovo nakon njegovog dolaska na donatorsku večeru HNS-a prije tjedan dana, piše Jutarnji.hr.

'Predsjednik je dosad bio pristran, ali nadam se da će do izbora ujednačiti svoj odnos prema strankama', kaže šef Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang. Kao dokaz ističu učestale Mesićeve posjete županijama u kojima vlast drži oporba.

Mesić je u srijedu obišao Primorsko-goransku županiju, a jučer je ponovno posjetio Osječko-baranjsku u kojoj je bio i prije mjesec dana. Na popisu županija koje je obišao u zadnjih mjesec dana još su Sisačko-moslavačka, Istarska, Krapinsko-zagorska i Zadarska županija (jedina među njima u kojoj je HDZ na vlasti).

Dužnosnici HSS-a ogorčeni su jer, objašnjavaju, predsjednik otvoreno podržava SDP-ovce čak i u županijama u kojima je HSS zajedno s njima na vlasti.

Neka predsjednik onda kaže: 'Ja sam za SDP', poručuju mu iz HSS-a. U službenim izjavama HSS-ovci su suzdržani od oštre kritike, ali se ipak vidi njihovo nezadovoljstvo.

U Uredu predsjednika kažu da Mesić ide tamo kamo ga pozovu, a HSS i HDZ, dodaju na Pantovčaku, očito radije pozivaju premijera u goste.