PODRŠKA KURETU

HDZ, HSLS i HSS zajedno na izbore u Splitu

09.04.2009 u 14:58

Bionic
Reading

Vodstva splitskih organizacija HDZ-a, HSS-a i HSLS-a danas su potpisali Deklaraciju o programskoj suradnji i zajedničkome nastupu na predstojećim izborima za gradonačelnika i vijećnike Gradskog vijeća Grada Splita kojom te tri stranke podupiru HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Ivana Kureta, koji i sada obnaša tu dužnost

SPLIT - Deklaraciju o koaliranju potpisali su, pred gradilištem pješačkog mosta za Sveučilišni kampus, predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Željana Kalaš, predsjednik Gradske organizacije HSS-a Mislav Gulin i predsjednik splitskog ogranka HSLS-a Mirko Grljušić

Potpisnici su izjavili kako je to prvi put da te tri stranke koaliraju u Splitu, te da na lokalne izbore 17. svibnja idu pod geslom "Za naš Split".

Željana Kalaš je rekla kako je ta koalicija prirodna jer te stranke koaliraju na nacionalnoj razini a, dodala je, zajedno podupiru i HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Jasena Mesića. Potpisana Deklaracija nije ugovor kojim tri stranke međusobno dijele fotelje nego je ugovor o koaliciji koja će Splitu ponuditi novu snagu i viziju za bolji Split, kazala je Kalaš.

"Naš cilj je da Split postane gospodarsko i i financijsko središte ne samo Dalmacije već cijele istočne obale Jadrana, a takav cilj ne može ostvariti ni jedna stranka sama, nego do njega možemo doći zajedno", kazao je Mirko Grljušić (HSLS) a Mislav Gulin je izjavio kako je danas povijesni dan za HSS u Splitu jer prvi put u tom gradu ulazi u koaliciju s HDZ-om.

Zahvaljujući na potpori triju koalicijskih stranaka na kandidaturi za splitskog gradonačelnika, aktualni je gradonačelnik Ivana Kuret naglasio da su tri stranke zajedno sposobne ostvarivati napredak Splita.

Danas potpisanom Deklaracijom HDZ, HSS i HSLS obvezuju se da će ponuditi Splićankama i Splićanima ugovor o ispunjavanju planova i programa za boljitak Grada.