SVI SMO MI ZNA SE

HDZ studente učlanio u stranku bez njihova znanja

08.04.2009 u 15:45

Bionic
Reading

Dvojica sinjskih studenata koji su željeli ostati anonimni požalili su se kako su bez svog znanja i odobrenja postali članovi HDZ-a

Mog kolegu su zvali 1. travnja, a i mene isto. Ja se nisam stigao javiti ali sam vidio u propuštenim pozivima na mobitelu isti broj s kojeg je zvan kolega. Provjerio sam na internetu čiji je to broj i otkrio da je broj županijskog HDZ-a", priča nam mladi Sinjanin koji studira u Zagrebu, piše Slobodna Dalmacija.

'Mojem kolegi su postavili upit zna li tko su kandidati te stranke za mjesta župana i gradonačelnika Sinja (Ante Sanader i Ivan Nasić). Kada je upitao žensku osobu koja je s njim razgovarala zašto im to treba dobio je odgovor da je on na popisu članova stranke te da računaju na njegov glas na predstojećim izborima. On je na to odgovorio da je apolitičan i da nije član stranke te dodao da ga izbrišu s popisa, na što se sugovornica ispričala i rekla da je vjerojatno došlo do pogreške', priča sinjski student.

On je prekjučer sa drugog broja kojeg nije uspio pronaći na internetskom imeniku primio poziv. "Ženska osoba se predstavila imenom koje nisam upamtio. Rekla je da zove iz HDZ-a naše županije te pitala jesam li upoznat s imenima kandidata za župana Splitsko-dalmatinskog i gradonačelnika Sinja na ovim izborima. Kada sam pitao zašto im to treba rekla je da sam na popisu kao član stranke te da računaju na moj glas, dakle isto kao i kod kolege.

Na to sam pitao tko mi može dati odgovor kako sam dospio na popis članova HDZ-a kada nisam svojom voljom pristupio toj stranci. Sugovornica je rekla je da to nije u njenim ovlastima, a na moju zamolbu da mi kaže kome se trebam obratiti rekla je da će javiti tijekom dana, no to nije učinila do danas', rekao je student.

'Čudi me to kako su uopće uspjeli doći do naših podataka. Niti ja niti kolega nismo politički aktivni, a inače moji politički stavovi su u potpunoj suprotnosti s političkim stavovima HDZ-a', zaključio je sinjski student.