'SPLITE, JA TE VOLIM'

Kerumovu pjesmu Ninčević ponudio i HDZ-u

07.04.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Mišo Kovač ipak će u Zagrebu snimati svoju dionicu predizbornog dueta 'Splite, ja te volim' sa Željkom Kerumom, a pjesmu će poduzetnik koristiti u predizbornoj kampanji za gradonačelnika Splita

'Sa Željkom sam se dogovorio prije dva mjeseca, a kako mi se u međuvremenu nitko nije javio, ostavio sam to po strani. Sada je sve u redu', kazao je za Slobodnu Dalmaciju Mišo Kovač.

Potvrdio je to i Ninčević, koji se ovih dana našao u pravom stranačkom žrvnju. Njegovo ime pojavljuje se i u biltenu Ranka Ostojića iz SDP-a, a Splitom kola priča da je Kerumova pjesma bila nuđena i HDZ-u.

'Glazbeni ukus gospodina Keruma ne odgovara mom ukusu. Da je Ninčević i ponudio tu pjesmu, sigurno je ne bih uzeo', poručio je Andro Krstulović Opara, šef splitskog izbornog stožera splitskog HDZ.

'U biltenu, na pitanje što očekujem od budućega gradonačelnika Splita, jasno piše da želim da njegova stranka ne bude ni SDP ni HDZ, nego grad Split', otkrio je direktor festivala, napominjući da je na prošlim parlamentarnim izborima glas dao Ivi Sanaderu.

'Što se Keruma i Ostojića tiče, smatram da su obojica kvalitetni kandidati i da moj glas neće donijeti prevagu', ističe Ninčević: 'Koautor Goran Karan i ja ponudili smo je i HDZ-u i Kerumu, a sve je prošlo po sistemu tko prvi, njegova djevojka.'

'Velika čast mi je raditi s Mišom Kovačem, a za Željka Keruma vežu me simpatije i porijeklo iz Ogorja. Stoga sam na korektno Kerumovo pitanje koliki honorar tražim odgovorio: 'Budući da ste ti i Mišo u pitanju, ništa. Volontiram', kazao je Ninčević za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst pjesmeSplite ja te volim

Splite, grade, ja te volim
Najlipši je grad na svitu
Ljudi, govorim o Splitu
Bili biser Croatije
Ludo srce Dalmacije
Splite, grade ja te volim
Svaku kalu, kamen, draču
Da te čuva Boga molim
I u smihu i u plaču
Splite, grade, ja te volim
Jer san dite tvoga žala
Za Hajduka, svetog Duju
Za moj život, Splite hvala