LOKALNI IZBORI U OSIJEKU

'Snaga grada' - slogan koalicije HDSSB-HNS

06.04.2009 u 14:01

Bionic
Reading

Kandidat koalicije HDSSSB-HNS za osječkoga gradonačelnika Krešimir Bubalo (HDSSB) izjavio je danas kako će se predizborna promidžba na predstojećim lokalnim izborima voditi pod sloganom 'Snaga grada'

OSIJEK - Na konferenciji za novinare Bubalo je kazao kako ova politička opcija želi u grad, umjesto dosadašnje negativne, unijeti pozitivnu energiju, te da, za razliku od konkurenata, ima koaliciju s narodom, građanima Osijeka i Županije.

Na novinarski upit Bubalo je kazao kako će uskoro biti predstavljeni planirani troškovi, kao i sponzori kampanje, ali da ona neće koštati kao kampanje koju su najavili pojedini politički konkurenti. Dodao je kako je i osobno, nakon što je dobio posljednju plaću, uplatio 10.000 kuna za financiranje kampanje.

Neovisna kandidatkinja za dogradonačelnicu Danijela Lovoković kazala je kako je za simbol kampanje odabrana elisa, koja se kreće u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, čime se, kako kaže, želi pokazati da se ova politička kombinacija "ne okreće kako vjetar puše, već uvijek ide u istom smjeru".

Kandidat za osječkoga dogradonačelnika Ivan Vrdoljak (HNS) kazao je kako su snaga grada građani koji će, kako drži, na glasovanju 17. svibnja reći da žele grad znanja, budućnosti i perspektive. Sigurno je da nakon 17. svibnja nećemo dopustiti da nam Ivo Sanader odlučuje tko će biti kandidat za gradonačelnika, niti će građani dopustiti da Osijek, poput države, bude gurnut u bankrot, ustvrdio je Vrdoljak.

Zamoljen da komentira medijske najave po kojima predsjednik HSP-a Anto Đapić razmišlja o odustajanju od kandidature za gradonačelnika, koju bi potom navodno preuzeo predsjednik osječkog HSP-a Gordan Matković, Bubalo je kazao kako je u pitanju "ista ekipa, s istim metodama" te da se u ovoj koaliciji ne obaziru tko će biti protukandidat.