ČETVRTAK, 11 - 11:30

Videochat Mirjane Hrge s Dubravkom Šuicom

06.04.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Tportal.hr će veliki prostor posvetiti nadolazećim lokalnim izborima. Jedna od rubrika na podstranici Lokalni izbori 2009. nosi naziv Izbornik. Riječ je o videochatu s odabranim kandidatima koji će voditi poznata novinarka Mirjana Hrga. Prve dvije emisije Izbornika ići će uživo iz Dubrovnika. U četvrtak, 9. travnja, gošća našeg polusatnog videochata od 11 do 11.30 sati bit će aktualna gradonačelnica i saborska zastupnica HDZ-a Dubravka Šuica

Nakon dva gradonačelnička mandata Šuica će pokušati na prvim neposrednim izborima osvojiti i treći. To će ujedno biti i test Šuičine popularnosti među Dubrovčanima. Dubravka Šuica je gradonačelnica grada Dubrovnika. Nakon prvog mandata (2001 - 2005), na izborima 2005. godine povjeren joj je i drugi. U sklopu projekta Gradonačelnici svijeta Šuica se 2006. godine našla na osmom mjestu ljestvice 10 najboljih gradonačelnika na svijetu.

Lani je simpatije svojih sugrađana zaradila velikim osobnim angažmanom u borbi za oslobođenje dubrovačkog kapetana Kriste Laptala kojeg je grčki sud prethodno osudio na 14 godina zatvora zbog navodnog šverca kokaina.

S druge strane, kritičari, posebno njezin bivši suradnik i jedan od izazivača na izborima Pero Vićan, Šuicu optužuju za rastrošnost, tajne dogovore i promašene projekte.

No, mnogi neovisni stručnjaci smatraju da je Vlahušić zapravo najozbiljniji Šuičin izazivač.