Lokalni izbori 2009 LOKALNI IZBORI

Splitski SDP i HNS sklopili koaliciju s DC-om i HSU-om

  • Autor: Hina
  • 6.4.2009 10:44:30
  • 30.3.2009 13:21:56

Splitski odbori SDP-a i HNS-a, koji su ranije sklopili koaliciju za lokalne izbore u svibnju, danas su tu koaliciju proširili i na gradske organizacije DC-a i HSU-a, kojom za zajedničkog kandidata za splitskog gradonačelnika podržavaju SDP-ovca Ranka Ostojića

Sporazum o predizbornoj koaliciji u Splitu potpisali su predsjednici splitskih odbora SDP-a Marin Jurjević, HNS-a Joško Dvornik, DC-a Mladen Nejašmić i HSU-a Milica Cipci. Zajednički kandidat za splitskog gradonačelnika Ostojić je komentirajući različitost programa koalicijskih stranaka, rekao kako je zajednički slogan svih četriri stranke 'Izaberimo Grad'. 'Nastupamo protiv onih koji nisu radili u interesu grada', dodao je.

Osvrčući se na izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je proteklog vikenda kazao kako će SDP možda najveću izbornu utakmicu voditi u Splitu, Ostojić je kazao kako je ona razumljiva jer se događanja u Splitu 'odražavaju na razinu cijele Hrvatske'.

Predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević je rekao kako danas sklopljenom koalicijom u Splitu SDP, ali i stranke koalicijski partneri, potvrđuju svoje koalicijske sposobnosti. Predsjednik splitskog DC-a Mladen Nejašmić, objašnjavajući razloge sklapanja koalicije u Splitu sa SDP-om napomenuo je da postoje programske razlike između dvije stranke.

No, dodao je, 'utapanjem HSLS-a i HSS-a u desni HDZ stvorilo se prostora za DC, koji je ostao stranka građanskog centra te je možda i najprirodnija koalicija sa SDP-om i HNS-om', ustvrdio je Nejašmić. Najavio je da će DC u takvu koaliciju stupiti i na razini Splitsko-dalmatinske županije.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još