LOKALNI IZBORI

Izborna koalicija HSS-a i HDZ-a u Istri

26.03.2009 u 15:54

Bionic
Reading

Predsjednik istarske Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) Oliver Gmitrović najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli da će ta stranka na lokalnim izborima na županijskoj razini izići u koaliciji s HDZ-om

PULA - Premda nije htio odgovoriti na pitanje tko će biti nositelj liste, rekao je da će te dvije stranke u idućih desetak dana potpisati sporazum o suradnji.

U HSS-u smo procijenili da je HDZ stabilan partner, rekao je Gmitrović, dodajući da su u Linu Červaru i njegovim suradnicima prepoznali osobe s kojima mogu "izgraditi taj politički prostor". Istaknuo je kako vjeruje u tu koaliciju koja, kako je rekao, "nije interesna, nego je stvorena slijedom događaja na političkoj nacionalnoj razini".

Gmitrović je pritom izrazio žaljenje što se ta suradnja s HDZ-om na županijskoj razini "nije uspjela preslikati i na grad Pulu".

"Za Grad Pulu u pregovorima smo s nekoliko stranaka, među kojima je i HDZ, premda je zasad suradnja s tom strankom još neizvjesna. Ako ne bude koalicije, HSS će samostalno nastupiti na izborima u Puli i imat će svog kandidata za gradonačelnika", poručio je Gmitrović.

Glavni tajnik HSS-a Nenad Matić izrazio je zadovoljstvo što su bivši predsjednik istarskoga DC-a Ante Volarević i njegov zamjenik Robert Boban Paulović pristupili HSS-u, čime je ta stranka, kako je rekao, "nastavila proces jačanja".

Stranku treba ojačati naročito ondje gdje je slabija, to jest ondje gdje se otvara prostor za politički rad, rekao je Matić, dodajući kako je sada potpuno jasno da je Istra županija u kojoj IDS sa svojim koalicijskim partnerima pada na snazi i time se otvara prostor za neke druge političke opcije. Također je rekao kako vjeruje da će HSS na idućim lokalnim izborima u Istri ostvariti dosad najbolje rezultate po broju vijećnika u Županijskoj skupštini te u gradskim i općinskim vijećima.