Lokalni izbori 2009 HRVATSKI OBAMA

Slavonski Nigerijac na listi SDP-a

  • Autor: tportal.hr
  • 25.3.2009 10:43:26
  • 25.3.2009 9:56:09

Jimoh Ajibola Akinyemi prije 27 godina došao je u slavonsko mjesto Ivankovo iz Nigerije. Trenutno je predsjednik općinske organizacije SDP-a te kandidat za općinskog dogradonačelnika

Uzor mu je, naravno, američki predsjednik Obama, čiji slogan 'Promjena kojoj možemo vjerovati' koristi u svojoj kampanji za lokalne izbore. Jimoh Ajibola Akinyemi kaže da mu je dan kada je Obama inauguriran jedan od 'najljepših darova u životu'.

'Još kad je Obama predstavljen kao demokratski kandidat za predsjednika počeo sam vrlo živu komunikaciju s njegovim predizbornim timom. Danas je ta komunikacija podignuta na višu razinu.' Zajedno s liberalom Stipom Ćenanom, Akinyemi je prije nekoliko dana obznanio kandidaturu za vođenje općine, piše Jutarnji list.

Jimoh Ajibola Akinyemi sa suprugom Hrvaticom ima dvije kćeri. Kaže da u njemu kuca slavonsko srce, iako svoje korijene ne zaboravlja. 'Tamburašku glazbu obožavam i volim plesati i pjevati. Imam puno pajdaša, a bez susjeda ne bih mogao. Kuća u koju nitko ne uđe i nije kuća. Mora se raditi, ali se mora i odmarati i uživati', kaže Akinyemi.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još