TKO SE SVE PROVUKAO ZA PAR GLASOVA?

Burić može sjesti i plakati, izgubio je za samo četiri glasa

03.06.2013 u 12:09

Bionic
Reading

Iako je od velikih gradova najtješnje bilo u Splitu gdje je Ivo Baldasar pobijedio sa samo 615 glasova više, prava drama odvijala se u Belišću gdje je HDSSB-ova uzdanica, saborski zastupnik Dinko Burić izgubio gradonačelničku fotelju za samo četiri glasa

Dinko Huis iz HDZ-a osvojio je 48,80 posto ili 2.289 glasova te Buriću koji je dobio 2.285 zbrisao kroz iglenu ušicu. Iako je ova razlika u glasovima najmanja, i u nekim drugim mjestima bilo je tijesno.

Na Lastovu
je tako nezavisni kandidat Leo Katić slavio sa samo pet glasova više od Mire Maričevića koji je branio boje HDZ-a i HSS-a.

U Gornjoj Rijeci, općini u Koprivničko-križevačkoj županiji žestoka bitka vodila se između Darka Fištrovića (SDP, HSU) koji je osvojio 49,90 posto ili 489 glasa što je sedam glasova više nego što je dobio HSS-ov Franjo Šturbek.


U Selnici u Međimurskoj županiji prevagnulo je pak osam glasova u korist Ervina Vičevića iz HNS-a koji je osvojio 526 glasova ispred Anđelka Kovačića, kandidata HSLS-a i HDZ-a koji je osvojio 518 glasova.

Jedan glas više bio je pak dovoljan Davoru Petriku (SDP, HNS, HSU) koji je s devet glasova premašio Ivana Drčelića u Bukovlju u Brodsko-posavskoj županiji.

S deset glasova više HSS-ovac Darko Knežić odnio je pobjedu u Novoj Rači u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. On je osvojio 745 glasova, a protukandidat, HDZ-ovac Željko Sablović 735 glasova.

Tijesno je bilo i u Vrlici gdje je 14 glasova odlučilo o pobjedniku, u Svetom Petru Orehovcu 18, a u Vojniću 36.